SVESTRANI POLJAK

Kubica do kraja godine nastupa na dvjema reli-utrkama

Robert Kubica (Poljska) BMW Sauber F1 Team
Pixsell
07.11.2009.
u 10:04

Robert Kubica (25), novi vozač F1-momčadi Renaulta, objavio je da će 13. studenog nastupati na Reliju Taormina-Messina, a dva tjedna potom i na Varskom reliju.

Prvo se natjecanje održava na Siciliji i boduje za Otvoreno reli-prvenstvo Italije, a drugo je najpoznatije nacionalno reli-natjecanje u Francuskoj.

U Italiji će Poljak nastupati dva dana u Renault Cliju D3, pod bojama momčadi Brescia DP Motorsports, a u identičan automobil sjest će i u Francuskoj. Suvozač će mu u oba nastupa biti sunarodnjak Michal Kusnierz, a jedan od suparnika u Saint Maximeu bit će mu šesterostruki uzastopni svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Loeb. On će voziti za svoju standardnu momčad, Citröen.

Kubica, koji je dosad u Formuli 1 nastupao za momčad BMW Saubera i dohvatio jednu pobjedu tijekom pretprošle sezone, veliki je obožavatelj relijaških utrka još od djetinjstva. Poznato je da u vlasništvu ima Škodu Fabiju iz serije World Rally Car, napravljenu po standardima Svjetskog reli-prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije