NAJBOLJI ASISTENT

Lazio: Srbin nije na prodaju, vrijedi 120 milijuna i cijena se povećava

Beograd: Srbija uvjerljiva protiv Slovenije (4:1) u Ligi nacija
Foto: A.K.
1/4
27.10.2022.
u 17:06

Prve seniorske korake napravio je u Vojvodini, a danas je ponajbolji pojedinac rimske momčadi.

Talijanski prvoligaš Lazio solidno je ušao u novu sezonu Serie A. Nakon 11 kola, treći su na tablici s 24 boda i mogu se pohvaliti najboljom gol-razlikom u ligi (+18). Maurizio Sarri zadovoljan je brojnim igračima, poput vratara Ivana Provedela, koji je kao relativno nepoznato lice na Apeninima dosad primio svega pet golova.

Ciro Immobile tradicionalno je raspucan pa listu najboljih strijelaca Rimljana predvodi sa šest pogodaka. Najbolji asistent, pak, trenutno je Sergej Milinković-Savić, koji je namjestio ukupno sedam golova, uz tri postignuta.

Jedan od najdugovječnijih članova svlačionice – jer u Lazio je stigao još 2015. godine – ponovno pokazuje zašto je najvrjedniji igrač ekipe, s obzirom na to da ga Transfermarkt cijeni na 60 milijuna eura. Reprezentativac Srbije k tome je relativno mlad, tek mu je 27.

Foto: Reuters/PIXSELL

Prošao je školu nogometa Vojvodine, gdje je i debitirao u seniorskom nogometu, da bi ga prvoligaš iz susjedstva 2014. prodao u belgijski Genk. Samo jedna sezona (24 nastupa, pet pogodaka) bila mu je dovoljna da zasluži poziv s talijanskog broja i potpiše za Biancoceleste.

Milinković-Savić dosta je brzo postao važan dio udarne postave Lazija, ključni kotačić u veznom redu ekipe. Stoga gotovo da i ne iznenađuje podatak da je Srbin već u dresu kluba odigrao preko 300 službenih utakmica i gotovo 27 tisuća minuta ukupno. Na kontu ima 52 pogotka i 58 asistencija – neloša statistika za bilo kojeg igrača.

Ugovor ima do ljeta 2024., a kroz godine su za veznjaka bili zainteresirani brojni klubovi. Barcelona, Real, PSG, Manchester City i naposljetku United, koji je najviše zujao oko igrača kroz godine, ali i u skorije vrijeme, pričalo se o tome u rujnu.

Foto: Reuters/PIXSELL

Predsjednik Lazija Claudio Lotito odlučio je glasinama stati na kraj.

- Neću prodati Sergeja, to nije u mojim planovima. Ponudit ću mu novi dugoročni ugovor. Milinković-Savić vrijedi 120 milijuna eura i cijena se svakog mjeseca povećava – zaključio je čelni čovjek kluba.

Igrač koji na leđima nosi broj 21 inače je rođen u Španjolskoj, a za Srbiju je debitirao u studenom 2017., nakon odlaska trenera Slavoljuba Muslina, koji ga uopće nije zvao u reprezentaciju. Milinković-Savić je u dresu Orlova dosad odigrao 35 utakmica, uz šest golova.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije