U DOBRU I ZLU

Legenda Uniteda srušila zanimljiv rekord, nijednom 'strancu' to nije uspjelo

Manchester United v Newcastle United - Premier League - Old Trafford
Foto: martin Rickett/PRESS ASSOCIATION
1/3
16.10.2022.
u 23:32

Takvom brojkom su se dosad mogli pohvaliti samo igrači s Otoka – Englezi te Irci.

Manchester United pamti i bolje dane. Naslov prvaka Premiershipa nisu osvojili još od 2013., kada je s klupe Crvenih vragova odlučio otići Sir Alex Ferguson, koji momčad i danas prati s tribina.

Brojni su sjajni nogometaši prošli kroz svlačionicu za njegova 25-godišnjeg mandata, ali klub danas, iako još uvijek pun zvijezda, nema rezultate kakve je imao nekoć. Ipak, neki se još uvijek mogu pohvaliti sličnom ustrajnošću da ostanu u klubu dvoznamenkasti broj godina, usprkos padu koji ih je zadesio.

David de Gea, naime, danas je protiv Newcastlea upisao svoj 500. nastup u dresu Uniteda i tako postao prvi igrač koji nije s Otoka, a kojemu je to uspjelo. Dosad su do brojke 500 dolazili samo nogometaši engleske ili irske nacionalnosti.

Španjolski reprezentativac u Manchester je doselio 2011. nakon transfera iz madridskog Atletica. Možda pomalo zato iznenađuje informacija da mu je tek 31, što znači da je u najboljim golmanskim godinama. De Gea prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura, a ugovor ima do idućeg ljeta.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije