DERBI OTOKA

Prvi poraz Guardiole: Klopp pocrvenio, komična greška za trijumf Redsa

Liverpool v Manchester City - Premier League - Anfield
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
1/4
Autori: Hina, Dominik Smolak
16.10.2022.
u 19:24

Minimalnu pobjedu Liverpoolu donio je najbolji prijatelj Dejana Lovrena, Mo Salah.

U posljednjoj utakmici 10. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na svom Anfieldu svladao Manchester City 1:0 (0:0).

U siromašnoj utakmici tijekom koje je City imao jalovu nadmoć, a LIverpool se ograničio na protunapade pobjednika je odlučio Mohamed Salah u 76. minuti. Nakon ispucavanja Allisona Cancelo je promašio loptu pa je Salah izbio sam ped Edersona te ga rutinirano svladao.

S ova tri boda Liverpool je skočio na osmo mjesto sa 13 bodova, 10 manje od drugog Cityja.

Liverpool's Mohamed Salah battles with Manchester City's Bernardo Silva during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Sunday October 16, 2022. Photo: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini E Lige prvaka Chelsea nastavio je nizati pobjede pod novim menadžerom Grahamom Potterom, "plavi" su kao gosti svladali Aston Villu sa 2:0 (1:0). Strjelac oba gola bio je Mason Mount, on je u 6. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Mingsa, da bi u 65. iz slobodnog udarca po drugi put svladao Martineza. Hrvatski veznjak Mateo Kovačić igrao je do 65. minute za Chelsea.

Ovo je peta uzastopna pobjeda Chelseaja u svim natjecanjima kojom je stigao na 19 bodova te se nalazi na četvrtoj poziciji s osam bodova manje od vodećeg Arsenala. Aston Villa je 17. s osam bodova.

Chelsea i Dinamo igrat će u posljednjem kolu 2. studenoga na Stamford Bridgeu, a nakon četiri kola u skupini E Chelsea je vodeći sa sedam bodova, jendim više od drugog RB Salzburga, a tri više od trećeg Milana i četvrtog Dinama.

Arsenal je zadržao vrh ljestvice minimalnom 1:0 (0:0) pobjedom na gostovanju kod Leeds Uniteda. Jedini gol postigao je Saka u 35. minuti snažnim udarcem pod gredu iskosa s desne strane. Inače, susret je bio prekinut već u 2. minuti na 40-ak minuta zbog nestanka struje. Domaći su najveću priliku za poravnanje imali u 63. minuti, ali Bamford je tada promašio kazneni udarac.

Arsenal sada ima 27 bodova, četiri više od Manchester Cityja i Tottenham Hotspura. Leeds je 15. s devet bodova.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car igrao je od 42. minute u 1-1 (0-1) domaćem remiju Southamptona protiv West Ham Uniteda. Domaće je u vodstvo doveo Perraud (20), a poravnao je Rice (64). Southampton je 18. s osam bodova, tri manje od 11. West Hama.

Manchester United i Newcastle United su podijelili bodove na Old Traffordu igrajući 0:0. 

Standings provided by Sofascore

>> Cristiano Ronaldo ubrizgava botoks u penis, otkriveno zašto

A

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije