Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEONARDO SIGALI:

Kranjčar nije puno toga promijenio, a nadam se da će Messi ipak igrati za Argentinu

Leonardo German Sigali
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
02.07.2016.
u 15:00

– Zovemo ih vječni drugi – rekao je Angelo o reprezentaciji Argentine.

Igrači Dinama na pripremama imaju različite navike, neki nakon ručka odmah pohitaju u sobe gdje i provode većinu dana kada nisu na treningu ili na objedu. Dio ih poslije ručka ili večere voli ostati sjediti u restoranu i razgovarati (Sigali, Henriquez, Fernandes, Jonas), dio ih u predvorje hotela dođe popiti kavu, popričati i pogledati svoje pametne telefone (Machado, Matel i Goncalo), neki odu prošetati, iako je prilično vruće, Antolić i Pivarić su si nakon ručka priuštili kolač pa otišli na obvezni odmor.

Uostalom, vrijeme priprema nije lako, tada su treninzi najteži, a kad počne natjecateljska sezona ipak je sve lakše.

Tu se manje trenira

– Teško je, ali ovo je vrijeme priprema kad je uvijek tako, to je normalno. Čak bih rekao da se u Argentini na pripremama više radi na snazi i u teretani, a ovdje se puno više radi s loptom – kaže nam Leonardo Sigali.

Dosad je u Dinamu radio samo sa Zoranom Mamićem, koliko je drukčije otkako je došao Zlatko Kranjčar?

– Kranjčar nije puno promijenio, i kad je došao rekao nam je da previše neće mijenjati jer za velike promjene nemamo ni puno vremena s obzirom na to da nam prva utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka dolazi jako brzo. Odigrali smo sad i tu prvu utakmicu, meni je to bilo dosta dobro, čvrsto, ali bit će i znatno bolje za dva tjedna kad je na redu Vardar – kaže Sigali, koji se nije mogao sjetiti utakmice koja se igrala prošle godine u ovo vrijeme u Murskoj Soboti u kojoj je Dinamo pobijedio, ali je bilo dosta napeto, bilo je iskri, držanja za vrat...

– Lako za to što smo pobijedili, zaboravite pripremne utakmice, koliko je god lijepo u njima pobijediti. Liga prvaka je nešto drugo.

Možete li opet u skupinu?

– Trebali bismo, momčad to hoće, trener hoće i to je naša želja. Dinamo je velika hrvatska momčad i mjesto joj je u tom natjecanju – govorio je na dobrom hrvatskom Sigali koji se igrački potpuno prilagodio koliko god se u njega sumnjalo u njegovih prvih šest mjeseci.

Je li se prilagodio i životu u Hrvatskoj?

– Ne kužim – odgovorio je na našem jeziku, pa mu je pripomogao Henriquez sa španjolskim.

– Život u Zagrebu mi je odličan, sve ide dobro, prilično polako. Živim i dalje sam. A moram još poboljšati hrvatski, sad više nemam učiteljicu, ali imam prijatelje, slušam i učim.

Odmor na Karibima

Razumijete li sve što vam trener govori?

– Ne baš sve. Kad govori polako, gotovo sve razumijem, ali kad počne brzo govoriti, nema šanse.

Jeste li za vrijeme odmora stigli otići u Argentinu?

– Nisam, otišao sam s obitelji na osmodnevni odmor na Karibe.

Argentina opet nije uspjela u finalu Copa Americe. Kad smo to ustvrdili, Henriquez se slatko nasmijao i samo podignuo ruke u zrak. Čileanac se opet radovao, kao i prošle godine.

– Zovemo ih vječni drugi – rekao je Angelo.

Nije bilo sreće, bilo je šansi na obje strane i onda dođe do jedanaesteraca i mi izgubimo, šteta. Drugi put ćemo osvojiti naslov.

Hoće li Messi promijeniti odluku da više ne igra za Argentinu?

– Žao mi je što nije osvojio naslov, a igrao je u toliko finala. Najbolji je igrač na svijetu i treba Argentini. Za dobro naše reprezentacije, iskreno se nadam da će ipak i dalje igrati – zaključio je Sigali. 

Komentara 4

DH
dalibor.hren
18:01 02.07.2016.

Da su tovari znali gdje Sigali ljetuje, i njemu bi razbili prozor!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:28 03.07.2016.

Prošlu je sezonu odigrao na vrlo visokoj razini.

Avatar reference
reference
16:24 02.07.2016.

ahahaaa da on sto valja bio bi odavno u manchesteru arsenalu realu a ne na balkanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije