Napokon se dogovorili

'Lockout' završio, NBA sezona počinje na Božić

David Stern
Foto: AFP
1/5
26.11.2011.
u 11:41

Savez košarkaša NBA lige i vlasnici klubova postigli su dogovor nakon 149 dana, završio je 'lockout' te uskoro možemo očekivati početak sezona

Dogovor je postignut poslije maratonskog sastanka koji je počeo u petak u podne, a završen je tijekom noći. Ostaje još samo da taj dogovor odobre svi igrači i vlasnici klubova. Povjerenik lige David Stern objavio je kako bi sezona počela na Božić, a igralo bi se 66 utakmica, uz doigravanje.

- Uspjeli smo se dogovoriti i vjerujem da će ga obje strane prihvatiti - kazao je Stern.

Dogovor će važiti tek onda kada Savez igrača bude raspušten a svaki će se košarkaš pojedinačno morati izjasniti prihvaća li dogovor ili ne. Očekuje se da će igrači svoju odluku objaviti tijekom vikenda kako bi momčadi imale mjesec dana pripremiti se za sezonu.

S druge strane, odvjetnicima će biti potrebno desetak dana da završe dogovor. Trening kampovi će u tom slučaju biti otvoreni 9. prosinca. Košarkaši koji su se tijekom 'lockouta' preselili u Europu sljedećih će se dana vratiti u svoje klubove.

 

Ključne riječi
nba

Komentara 2

XY
xyxyxy
13:17 26.11.2011.

Taman kad je hrvatski klub doveo ekstra igrača, dva dana kasnije se postigne dogovor. Što ti je sreća...

OB
-obrisani-
13:37 26.11.2011.

Konačno če milijunaši ponovo bacati na koš i zabijati pored Boga i domoljublja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije