Piše Nikola Jurčević

Lovren iza sebe ima sjajnu sezonu, Šifo bi mi bio drugi izbor

20.06.2012., Zagreb - Konferencija za novinare u hotelu Sheraton povodom zavrsetka mandata izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilica i njegovog strucnog stozera. Nikola Jurcevic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
31.05.2014.
u 12:30

O Srni ne treba govoriti. Može se samo razmišljati o tome da ga se pomakne naprijed, jer je on i u toj ofenzivnoj varijanti jako dobar, pa da na njegovo mjesto dođe Vrsaljko

Istina je da smo ostali bez Josipa Šimunića i njegova iskustva koje je uvijek dobrodošlo, ali Niko Kovač i dalje ima odličnu zadnju liniju. Stoperski je par vrlo dobar koga god Kovač u njega postavi. Vedran Ćorluka već godinama igra na visokoj razini, postao je jedan od glavnih igrača reprezentacije. Kod drugog stopera možda ima malo dvojbi, ali Lovren i Schildenfeld izuzetno su kvalitetni. Kad bih ja morao odlučiti, izabrao bih Lovrena. Čini mi se s Ćorlukom snažniji par. Iza sebe ima odličnu sezonu u Engleskoj, počela je za njim potjera i mnogo većih klubova nego što je to Southampton. Kod nas je nekako stalno malo podcijenjen, ali izrastao je u izuzetno kvalitetnog stopera.

Prednost bih mu dao zato što je mlađi, eksplozivniji, bolji u skoku, ali Šifo donosi neke druge dobre stvari, mirniji je i iskusniji pa koga god Kovač izabere, dobro će izabrati.

Srna je standardno dobar

O Srni ne treba govoriti. Može se samo razmišljati o tome da ga se pomakne naprijed, jer je on i u toj ofenzivnoj varijanti jako dobar, pa da na njegovo mjesto dođe Vrsaljko, koji mi se izuzetno sviđa. Dečko je u Italiji sazrio, a malo koji igrač ima takve motoričke sposobnosti.

O Pranjiću se puno priča, stalno ga se analizira, kao i tu poziciju lijevog beka u reprezentaciji. Još od doba Jarnija žalimo se da ne možemo naći beka koji bi sve zadovoljio. Previše se upitnika u javnosti stavlja Pranjiću na leđa, a on je na EP-u u Austriji na toj poziciji igrao odlično, mislim da na tome mjestu nemamo problema.

Ima Pranja malo problema u defenzivi, s dugim loptama i u skoku, ali sve ostalo ima. I ja sam bio priučeni bek, u ofenzivnom dijelu momčadi konkurencija je u moje vrijeme bila strašna, tako je i sad Pranjiću, i kao bek sam vidio svoju šansu. Važno je naučiti taktičke zakonitosti i biti maksimalno koncentriran. A Pranjić je puno velikih utakmica odigrao kao bek i sve je to naučio, a brz je i motoričan. Nije Pranjiću lako kad ga se stalno analizira, kritizira, pa odlazi iz reprezentacije, pa se vraća i opet igra. To stvara pritisak, donosi nervozu.

Protiv Brazila defenzivnije

Pranjić se zasad nudio kao jedino rješenje, no tu poziciju može pokriti i netko iz obrambenih redova. Već sam spominjao i Vrsaljka za desni bok, no on bi mogao i na lijevi. Istina je da lijevom nogom ne igra tako dobro, ali nije ni tako loš.

Naravno da Kovač sigurno ima još raznih mogućnosti. Protiv Brazila ćemo vjerojatno igrati defenzivnije i u tom slučaju Srna neće biti ofenzivan, ali u ostale dvije utakmice ne bih se iznenadio da se pomakne naprijed, da i Pranjić ima više ofenzivnog posla.

Drago mi je da danas igramo s Malijem u Osijeku, vjerujem u odličnu atmosferu, a iz same utakmice vjerujem da ćemo dobiti nekakve odgovore o načinu na koji igraju afričke momčadi.

Očekujem da će izbornik pokazati 80-90 posto momčadi koja će igrati na SP-u, a da će u Osijeku dobiti i neke odgovore na dvojbe, ako ih ima.

Imamo jako dobru obranu, sa tri sjajna stopera, u kojoj je Ćorluka šef. Što se Pranjića tiče ne treba mu gledati stalno grijehe iz prošlosti, iskusan je i pouzdan

Komentara 2

Avatar bat 555
bat 555
16:24 31.05.2014.

Najbolji je Šimunić.

AN
Andreeejjj
19:43 31.05.2014.

Jura je zaboravio da su naši soperi PRE-spori, tromi pogotovo jer danas se igra jako brzi nogomet. Nemamo ni pravih klasičnih bekova. Ostalo sve imamo!!! To če nama jako faliti (obrana) na SP, živi bili pa vidjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije