Izbornik odbojkašica

Lovrinov: Ovo je sjajan uspjeh, uzdignute glave vraćamo se kući

Hrvatska Nizozemska odbojka (1)
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
12.09.2013.
u 08:57

- Treba pohvaliti i libera Martinu Malević koja je pohvatala puno izgubljenih lopti. Ma, sve su cure bile super

Odbojkašice Hrvatske zaustavljene su u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Bolja je bila Njemačka, uz bučnu podršku navijača što je razumljivo jer su igrale na domaćem terenu u Halleu. Bilo je 0:3 (23:25, 23:25, 18:25), ali daleko od toga da smo bili u podređenom položaju.

Sjajna obrana Njemica

Prva dva seta bili smo potpuno ravnopravni i tek smo se u trećem malo \"raspali\".

- Nije nam bilo nimalo lako protiv iskusne ekipe Hrvatske. I neću pogriješiti kažem li da su nam gledatelji jako puno pomogli navijanjem. Nadam da ćemo i u Berlinu imati isto ovakvu podršku s tribina - rekao je Giovanni Guidetti, izbornik Njemačke.

Lovrinov je nakon utakmice bio vrlo ljutit. Toliko ljutit da nije htio pružiti ruku njemačkom izborniku, inače Talijanu.

- Znam, pogriješio sam što mu nisam pružio ruku, ali bio sam iznerviran. Stalno smo se prepucavali tijekom utakmice, stalno je nešto provocirao. Kasnije sam mu se ispričao - objasnio je Lovrinov.

Hrvatska je Europsko prvenstvo završila na petom mjestu što je najbolji plasman od 1999. godine kada smo bili treći.

- To je sjajan uspjeh. Iza nas su Italija, Poljska, Turska, Nizozemska, sve redom jake reprezentacije. Peto mjesto nam je donijelo i izravan plasman na sljedeće Europsko prvenstvo - istaknuo je naš izbornik.

Da smo imali dan odmora, možda bi utakmica završila drugačije.

- Možda, ali nismo. Mi smo igrali tešku utakmicu protiv Nizozemki, a one su se dva dana odmarale. No, treba biti pošten i reći da je pobjeda Njemačke zaslužena. S lošim prijmom servisa nismo imali nikakve šanse, a Njemice su odigrale odlično u obrani. To kako su igrale obranu nisam dugo vidio. Malo smo tužni zbog poraza, ali uzdignute glave vraćamo se kući - rekao je Lovrinov.

Senna nije mogla

Ovo prvenstvo promoviralo je novu nadu ne samo hrvatske već europske odbojke - Samantu Fabris.

- Svaka joj čast. Ali, imali smo još dobrih igračica. Treba pohvaliti i libera Martinu Malević koja je pohvatala puno izgubljenih lopti. Ma, sve su cure bile super. Žao mi je što Senna nije mogla. Sama se ponudila da nam pokuša pomoći - zaključio je Lovrinov.

>>Odbojkašice nisu uspjele, Njemačka slavila 3:0 u setovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije