PROMJENE U VRHU

Luca di Montezemolo napušta Ferrari, dolazi Marchionne

Ferrari
Foto: Silvije Tomašević
1/4
10.09.2014.
u 10:46

- Želim zahvaliti Luci u ime moje obitelji i svoje osobno za sve što je učinio za Fiat i za Ferrari - priopćio je predsjednik talijansko-američke automobilske kompanije John Elkann, unuk legendarnog vlasnika torinske automobilske tvornice Giannija Agnellija.

Luca Cordero di Montezemolo napustit će „na vlastiti zahtjev“ predsjedanje tvrtkom Ferrari, a novi će predsjednik biti Sergio Marchionne, priopćila je danas tvrtka Fiat Chrysler u kojoj je i Ferrari. Prije par dana Sergio Marchionne je rekao kako „nitko nije neophodan“ nakon što su Ferrarijevi bolidi loše prošli u nedjelju u utrci formule 1 u Monzi.

- U sportu se računaju rezultati, a Ferrari ne pobjeđuje od 2008. godine - kazao je  Marchionne, delegirani upravitelj  grupi Fiat Chrysler.

Nakon jučerašnjeg dvosatnog razgovora između Montezemola i Marchionnea, na kojem su se dvojica očito raščistila, a prije svega dogovorila oko iznosa otpremnine, danas je objavljena rastava s Montezemolom koji je 1991. godine postao predsjednikom tvrtke Ferrari.

- Želim zahvaliti Luci u ime moje obitelji i svoje osobno za sve što je učinio za Fiat i za Ferrari - priopćio je predsjednik talijansko-američke automobilske kompanije John Elkann, unuk legendarnog vlasnika torinske automobilske tvornice Giannija Agnellija.  

Luca di Montezemolo je bio i na čelu Fiata, a kao predsjednik Ferrarija učinio je mnogo na tehnološkom i ekonomskom napretku tvrtke koju je osnovao Enzo Ferrari, a zatim ju je otkupio Fiat. Montezemolo je kao mladić radio u Ferrarijevim boksovima tijekom utrke formule jedan.

Marchionne u posebnom priopćenju kaže kako zahvaljuje Luci na svemu što je učinio za Fiat i za Ferrari, kao i za njega osobno. Naime, jedno vrijeme je Montezemolo bio predsjednik Fiata, a Marchionne delegirani upravitelj.  Sada Marchionne preuzima predsjedanje nad tvrtkom Ferrari, a Montezemolo će dobiti otpremninu od, kako se spominje, 14 milijuna eura.

>> Ferrari kupio za rekordnih 38,115.000 dolara

Komentara 1

HE
Hedonista
11:06 11.09.2014.

u Talijanskim novinama kazu da ce Montezemolo dobiti odplatu od €27M, ne €14. znaci duplo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije