BRAVO LUCE

Lucija Zaninović treći put uzastopno na europskom tronu

Lucija Zaninović
Foto: Promo
1/8
02.05.2014.
u 16:39

Peta je to Lucijina pobjeda protiv francuske rivalke koju su oblile suze očaja, dok je 27-godišnja Splićanka likovala u svom novom trijumfu i petoj medalji na najvećim svjetskim natjecanjima u posljednje četiri godine.

Lucija Zaninović istinska je kraljica europskog tae kwon doa. Prijestolje prvakinje u kategoriji do 49 kg osvojeno još 2010., obranjeno 2012., potvrdila je i u petak u četveromilijunskom azerbajdžanskom Bakuu.

U finalu ovog europskog prvenstva i peti put zaredom pobijedila je Francuskinju Yasminu Aziez (5:4), a pobjedonosni bod zaradila je udarcem šakom 12 sekundi prije kraja finalne borbe.

- Dosad nikad nisam nešto osvojila a da mi je posljednji udarac bio šakom - priznala je trostruka prvakinja.

Premda je i njen domet vrlo visok, Lucijinu veliku rivalku oblile su suze očaja, dok je istovremeno 26-godišnja Splićanka likovala u svom novom trijumfu i petoj medalji na najvećim svjetskim natjecanjima u posljednje četiri godine. Uz tri zlata, Lucija ima i po jednu olimpijsku i svjetsku broncu.

– Predivan je osjećaj tri puta biti europska prvakinja, sanjarila sam o tome, no nisam to javno htjela reći. U ovo je uloženo puno truda i opet je rezultiralo zlatnom medaljom - rekla je Lucija.

Tri minute mlađa sestra Zaninović prve je dvije borbe dobila bez izgubljenog boda (12:0) prekidom u trećoj rundi (Bjeloruskinja Vetohina i Cipranka Pasiouli). U polufinalu je pak nadjačala Ruskinju Igumenovu (8:6) nakon čega je rekla:

- Nije da ja omalovažavam srebro, ja sam izuzetno sretna zbog kontiuniteta rezultata, no ja se s time ne smijem zadovoljiti.

Tri europska zlata uzastopce dosad su uspjele osvojiti jedino Hrvatica Nataša Vezmar (1998., 2002. i 2004.) te velika Španjolka Briggite Yague (2002., 2004. i 2006.), najtrofejnija tekvondašica svih vremena (četiri puta europska i dvaput svjetska prvakinja).

Nakon što je proslavio svoju tko zna već koju izborničku medalju trener Toni Tomas kazao je:

- Drago mi je da Lucija pronalazi novu motivaciju i za godine ispred nje jer kada osvojite medalje na svim velikim natjecanjima, a ona to ima, nije lako pronaći novu motivaciju.

Lucija je osvojila četvrtu hrvatsku medalju na ovom prvenstvu. Za petu i šestu borili su se Mia Radoš (preko 73 kg) i Stipe Jarloni (58 kg), no nisu uspjeli. Radoš je u četvrtfinalu izgubila od trofejne Španjolke Simon (bivša svjetska i europska prvakinja) sa 1:3 dok Jarloni nije našao taktičke odgovore za Rusa Poisejeva (4:16).

- Nije on bio toliko bolji koliko rezultat govori, no borba se loše otvorila po mene, sudili su mu odmah dva udarca u glavu i to nisam uspio nadoknaditi - kazao je razočarani Kninjanin.

Drugog dana prvenstva nastupio je i zadarski specijalac Nikola Bojo (87 kg). Zahvaljujući zlatnom bodu protiv Grka Nikolaidisa on je ušao u 2. kolo u kojem se, nažalost, namjerio na kasnijeg pobjednika Isajeva (3:13). Doduše, sucima ne služi na čast kako su favorizirali domaćeg borca, recimo stalno su prekidali klinč, a nižem Boji je to bila značajna prilika, no valja priznati i velemajstorstvo Zadraninova protivnika.

 

>> Kraljica Lucija brani svoje dvostruko prijestolje

Komentara 1

MO
mojazemlja
22:52 02.05.2014.

Lijepa vijest.Bravo Luce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije