MARCA O MODRIĆU

'Luka neće u mirovinu bez trofeja s Hrvatskom, a Realu je i dalje neophodan'

Super Cup - Real Madrid v Atalanta
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/2
24.08.2024.
u 11:51

Ove sezone situacija iz koje kreće je korak nazad, ali namjere su mu iste: sezonu koja bi trebala biti oproštajna za Real Madrid završiti s kvalitetnom minutažom u momčadi

"Modrić nikad ne odustaje" riječi su španjolske Marce. Luka uskoro puni 39 godina i sasvim očekivano u Real Madridu je pao u drugi plan. Ipak, kad uđe u igru, vidi se da je to jedan drugačiji Real, bolji Real, Real s više ideje. To doduše nije bio slučaj u utakmici prvog kola La Lige protiv Mallorce gdje su potpuno podbacili i igrom i rezultatom (1-1).

"Od početka je broj 10 jasna zamjena u Ancelottijevom planu. Ispred njega su Valverde, Tchoauméni, Camavinga i Bellingham, bilo da Real kreće iz 4-2-3-1, 4-3-3 ili 4-4-2. No, postava momčadi pokazala je da s Modrićem na terenu igraju nešto drugo, kontrola je veća, a mehanizmi puno sličniji momčadi europskog prvaka dva puta u zadnje tri sezone", kaže Marca.

"U tom scenariju pojavljuje se igrač kojeg njegov izbornik Zlatko Dalić opisuje kao 'ratnika koji se ne predaje'. Na putu do 39. godine, a 9. rujna puni 39, Modrić je pokazao svašta, s loptom i bez nje. Jedna od njih je da svi znaju da mu je podizanje bijele zastavice nepoznato. Borit će se da njegova uloga bude barem ona iz prošle sezone", dodaje.

GALERIJA Ovaj čovjek je Messijeva sjena: Zarađuje milijune da ga prati u stopu, a obilježila ga je velika laž o američkoj vojsci

Super Cup - Real Madrid v Atalanta
1/11

"Ove sezone situacija iz koje kreće je korak nazad, ali namjere su mu iste: Sezonu koja bi trebala biti oproštajna za Real Madrid završiti s kvalitetnom minutažom u momčadi. Ono što smo do sada vidjeli pokazuje da je njegov nogomet neophodan u ovom Realu".

"U dvije prve utakmice sezone, protiv Atalante u europskom Superkupu te kod Mallorce na startu La Lige, Modrić je ulazio kao rezerva pred kraj utakmice. Druga poveznica je da je tom prilikom i u Varšavi i na Palmi dobio velike ovacije. To objašnjava što Modrić znači nogometnom svijetu".

"Glad Luke Modrića ne jenjava. Nije ga briga što je najtrofejniji igrač u povijesti Real Madrida (27). On želi više. U ovoj sezoni može osvojiti još šest naslova nakon osvajanja Europskog Superkupa. S Nachoom i Kroosom izvan momčadi, Hrvat i Carvajal mogli bi postati prvi igrači koji imaju sedam naslova Lige prvaka u svom pojasu. Od 12 izdanja koliko je igrao za Real Madrid, Modrić je osvojio polovicu".

I za kraj: "Luka ne želi otići u mirovinu bez trofeja s Hrvatskom. Prvi pokušaj imat će u Ligi nacija, u kojoj je prošle godine ostao bez naslova na penale protiv Španjolske u finalu. Nakon toga slijedi SP 2026. To je preblizu da pomislimo kako onaj koji nikada ne odustaje neće pokušati."

VIDEO Bivši trener Dinama: 'Mmaee je izvanredan. Može biti važna karika u Dinamu'

Ključne riječi

Komentara 4

XY
XYZ52
16:11 24.08.2024.

Da mu Real i HNS kupe po jedan pokal, pa da ih odnese kuci i prestane vise cmoljiti naokolo.

Avatar Žuti
Žuti
12:32 24.08.2024.

Klase od igrača imaju još jednu kvalitetu... znaju kada se povući. Zadnja bronca na svjetskom je trebala biti epilog njegove karijere za repku. A bogami ovo ljeto je trebao i povući se iz Reala.

BP
Besposlen pop
12:09 24.08.2024.

Šteta što onomad protiv Španjolaca nismo osvojili Ligu nacija pa bi nas možda Luka, posljedično i Ponizni, poštedio nastupa ne EURO 2024. Teško da bi bez njega lošije prošli, a bez prevare na klupi bili bi sigurno još i bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije