JURČIĆU SLATKE BRIGE

Lyon izgubio, Lovren gledao s klupe

'Ajax Amsterdam player Kolbeinn Sigthorsson (R) vies for the ball with Dejan Lovren of Olympique Lyon (2nd R) during their Champions League match in Amsterdam, on September 14, 2011. AFP PHOTO / ANP /
'OLAF KRAAK'
21.09.2011.
u 21:58

Rezultati protivnika Dinama u Ligi prvaka: Caen - Lyon 1:0 (prvenstvo), Santander - Real Madrid 0:0 (prvenstvo), Noordwijk - Ajax 1:3 (kup).

Šokantni su poraz u Caenu doživjeli nogometaši Lyona, istoimeni je domaćin pobijedio 1:0 (1:0), pogotkom Niveta iz 11-erca u 45. minuti.

Naš reprezentativac Dejan Lovren odsjedio je na klupi svih 90 minuta, trener Remi Garde ga je odmarao, a njegovo je neigranje možda i razlog Lyonova poraza!

Naime, za pogodak su krivi Lyonovi srednji braniči Kone i Mensah, koji su u 44. minuti stajali nevjerojatno široko, 20-ak metara jedan od drugoga i Nivet je dubinskom loptom uposlio Hamoumu, kojega je vratar Lloris srušio i dosuđen je 11-erac! Lloris je bio isključen, a Nivet je zabio za 1:0...

U momčadi nije bilo ni ozlijeđenog Källströma, koji bi trebao igrati u subotu protiv Bordeauxa, ali odužio se oporavak Gourcuffa, Crisa i Lisandra, prema zadnjim informacijama neće kandidirati za nastup ni protiv Dinama! Inače, u 60. minuti, zbog drugog žutog kartona bio je isključen strijelac Nivet, no ni tada se Lyon nije uspio nametnuti. Imali su gosti dvije zgode, jednu u sudačkoj nadoknadi, no domaći je vratar Thebaux obranio pokušaj Brianda.

Spomenimo da je u 38. minuti Bastos iz slobodnog udarca s 25 metara uzdrmao vanjski dio vratnice... Lyon je igrao u ovom sastavu: Lloris – Reveillere, Kone, Mensah, Cissokho – Fofana, Gonalons (od 82. Lacazette) – Briand, Bastos, Dabo (od 62. Belfodil) – Gomis (od 45. Vercoutre).

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u šesnaestinu finala Nizozemskog kupa pobjedom u gostima protiv niželigaša Noordwijkerhouta 3:1.

Mreže su mirovale sve do 37. minute kada je De Jong konačno doveo Ajax u vodstvo od 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Bulikin je udvostručio prednost Kopljanika u 56. minuti, a samo pet minuta kasnije Sa je zabio za 3:0.

Ajax je igrao u sastavu: Cillessen; Alderweireld, Ooijer, Vertonghen; De Jong, Blind, Lodeiro, Serero; Lukoki, Bulikin, Özbiliz.

Komentara 4

Avatar crosask
crosask
05:56 22.09.2011.

Kallstrom, Lisandro, i Cris ozljideni. Sve je moguce u utorak. Prognoziram pobjeda Dinamo sa jedan gol, ili najmanje nerijeseno.

SE
serđo
22:58 21.09.2011.

lovren ne igra jer je trener shvatio da bi puštao dinamu, pa uigrava momčad bez njega...

XY
xyxyxy
23:13 21.09.2011.

Pa ne bih baš rekao da je ovo dobra vijest. Ok, dobro je znati da i oni mogu izgubiti, da imaju mane, ali i njih će ovo trgnuti, i natjerati na još veći angažman, da se to ne ponovi. Boljee bi bilo da su i ovu dobili, pa da ih je Dinamo ovako šokirao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije