KATARZA

M. Jones: Klinci, droga je loš put, pogledajte mene

\'Marion Jones attends the New York Screening of \'For Colored Girls\', held at the Ziegfeld Theater in New York Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
19.10.2011.
u 18:03

Iako je, među ostalima, pozvana na druženje s Marion, naša se visašica Blanka Vlašić ispričala

Buran život, propali brakovi kojima su prethodile neuspješne veze, laži, dopinški skandali, izgubljene medalje, a na kraju i financijski slom, to je epilog priče o Marion Jones (36). A počelo je sa zlatnim medaljama, titulom najbrže žene na svijetu. Dok se nisu umiješali steroidi, doping, nedopušteni stimulansi...

– Pogledajte mene, potonula sam potpuno, a imala sam sve. Promislite prije nego što počnete uzimati droge, uništit će vam život – s tom je porukom mladima Marion Jones došla u Hrvatsku.

– Cilj njezina posjeta Hrvatskoj je edukacija mladih, program pod nazivom “Take a Break”, u kojem bi na svojim pogreškama učila mlade da poboljšaju svoju budućnost i preskoče prepreke – objašnjava nam Maca Bahlen, direktorica Centra informacijskih resursa pri ambasadi SAD-a.

Kako to da je odabrala baš Hrvatsku?

– Sportska diplomacija je jedan od oblika našeg djelovanja, a njezin dolazak organiziran je izravno iz State Departmenta – dodaje Maca Bahlen.

Jones se sinoć u foajeu hotela Esplanade družila sa sportašima, došli su Perica Bukić, Ivana Brkljačić, Danira Bilić, Kristina Perica, Stojko Vranković, hokejaši Medveščaka, ali ne i Blanka Vlašić.

- Pričali smo o usponima i padovima, kako se nositi s uspjehom i razmišljanjem da uvijek se mora pružiti više i jače, što je teško i psihički naporno - prepričao je hokejaš Medveščaka Adam Naglich.

- To ponekad jednostavno bude previše za pojedinca, no nema isprike za nesportsko ponašanje i nesportske rezultate - dodao je Andy Sertich.

Profesor dr. Igor Jukić, dekan KIF-a, ugostit će je u četvrtak na fakultetu:

- Kazala mi je da pitanja učenika i studenata znaju biti teža i od novinarskih, no svejedno im se raduje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije