LIGA PRVAKA

Maksimir je praktički neosvojiv teritorij! Dinamo izgubio samo dva puta u zadnjih 19 europskih utakmica

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
Luka Stanzl/PIXSELL
10.10.2022.
u 10:01

Fantastičan učinak ima plava momčad što se tiče domaćeg terena i elitnih europskih natjecanja.

Dinamo sutra od 21 sat igra možda i ključnu utakmicu ovosezonske europske kampanje, protivnik je austrijski Salzburg koji je porazio plave prošlog tjedna 1:0. 

Momčad Ante Čačića mora ići na sva tri boda kako bi zadržali šanse za europskim proljećem, realno je da će se upravo s Austrijancima boriti za nastavak natjecanja u Europskoj ligi. 

Maksimir se pokazao kao sigurna baza za hrvatskog prvaka, pao je Dinamo na domaćem terenu tek dva puta u zadnjih 19 euro nastupa, od Villarreala 0:1 u četvrtfinalu Europske lige, te od West Hama (0:2) u grupnoj fazi. Čekićarima je Dinamo uzvratio istom mjestom u Londonu te slavio majstorskim golom Mislava Oršića, rušitelja premierligaša.

Izgubili su u međuvremenu velikani poput Chelseaja, Seville, Tottenhama...

Teoretski, hrvatski prvak s devet bodova osigurava novo proljeće u Europi, ali treba ići korak po korak, prvi na redu su 'bikovi'. 

Standings provided by Sofascore

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

 

Ključne riječi

Komentara 7

ST
stefj
10:18 10.10.2022.

Da, da, tradicije su tu da se ruše. Ne sumnjam da Čačić može srušiti i ovu... Loše vođenje utakmice u Salzburgu opet je pokazalo sve nedostatke Čačićevog vođenja koji su bili vidljivi i protiv puno lakših protivnika u kvalifikacijama... To pokazuje i koliko je HNL zapravo slaba liga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije