živi u Dublinu

Mali Hrvat Đurak igrat će za Irsku, a navijati za Hrvatsku

David Đurak
David Đurak
09.06.2012.
u 12:40

Zagrepčanin David Đurak (12), koji živi i pohađa školu u Dublinu (otac Željko radi u Hrvatskom veleposlanstvu), uskoro će postati irski nogometni reprezentativac!

Nadareni dječak trenira u poznatoj irskoj nogometnoj akademiji St. Joseph\'s Boys, u kojoj su ponikli reprezentativci Damien Duff i Aiden McGeady, te je privukao pozornost ljudi iz Nogometnoga saveza.

- Nije to bila laka odluka, jer za dvije godine vraćamo se u Zagreb, ali ipak smo prihvatili ponudu da David zaigra za irsku selekciju do 14 godina - kazao nam je Željko Đurak.

Inače, David Đurak pod ugovorom je s engleskim premijerligašem Fulhamom, za kojega nastupa na turnirima po Otoku i kontinentu. A još prije četiri mjeseca bio je daleko od nogometa, na operacijskom stolu kod dr. Zorana Bahtijarevića, liječnika hrvatske reprezentacije, koji mu je krirurškim zahvatom odstranio preponsku kilu i omogućio mu povratak na travnjak.

Gdje ćete gledati utakmicu Republika Irska - Hrvatska?, pitamo Željka Đuraka.

- U jednome od pubova. Naravno s kockastom kapom, a sin David u hrvatskom dresu...

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:20 09.06.2012.

Pa logično je da svako sa balkana želi igrati nogomet ili živjeti među europskima i kulturnima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije