Dinamo

Mamić: Izgubimo li, nije smak svijeta

\'23.06.2011., Pleternica - Prijateljska nogometna utakmica izmedju NK Slavija i GNK Dinamo Zagreb.Zdravko mamic dao je svakom sviracu 100 eura. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
02.11.2011.
u 13:48

Teško se hotelom u Amsterdamu kretao Zdravko Mamić jutro prije utakmice. Leđa ga muče već dugo, vidljivo je to čak i kad hoda.

– Bole leđa, već dugo bole – uzdahnuo je Mamić kad je došao pozdraviti hrvatske novinare.

Jutro je proveo u društvu klupskih suradnika, ispijajući kavu u predvorju hotela.

– Ova utakmica bitno će odrediti Dinamov ovosezonski put. Samo pobjeda vodi nas u proljeće u Europi, ali ako i ne završi tako, ako ne uspijemo pobijediti, neće to biti smak svijeta. Ajax je favorit u ovoj utakmici, međutim nismo ni mi bez šanse – uvjeren je izvršni predsjednik modrih.

Triput je Dinamo u posljednjih dvanaest godina dolazio u Amsterdam, svaki put kao autsajder. Dvaput je šokirao Arenu, prvi put junak je bio Josip Šimić, drugi Mario Mandžukić. Nekog novog "mandžukića" i "šimića" Mamić večeras ne očekuje na travnjaku.

– Uspije li netko napraviti ono što su uspjeli Šimić i Mandžukić, i njega će jednako dugo slaviti i pamtiti. No nama ne treba ekstrapartija pojedinca, primjerice Sammira ili Badelja, treba nam utakmica u kojoj će svih 11 igrača, odnosno svih 14, biti u dobrom izdanju – kaže maksimirski šef.

Ajax ima vojsku vjernih navijača, velik je to klub, koliko god Frank de Boer govorio da su kopljanici daleko od najvećih europskih klubova.

– Čudi me da je De Boer to rekao, iako ne znam na što točno misli pod pojmom ''najveći klubovi''. Ajax posljednjih godina doista nije među četiri ili pet najboljih u Europi, ali četverostruki je prvak Europe, po pitanju tradicije sigurno je jedan od najvećih. I, ponavljam, večeras je favorit – kaže Zdravko Mamić, koji je želio objasniti još nešto.

– Želim komentirati činjenicu da Badelj nije dobio poziv za reprezentaciju – počeo je Mamić i krenuo u objašnjavanje:

– To je napravljeno u dogovoru kluba i stručnog stožera reprezentacije. Badelj je imao problema s ozljedom i želimo da je zaliječi na pravi način. Nema tu ničega spornoga, Badelj je reprezentativac.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar babas
babas
14:13 02.11.2011.

Jadna je repka u kojoj je igrač Badeljevog nivoa reprezentativac!

ST
stefj
14:13 02.11.2011.

Nije problem ako Dinamo izgubi i ovu tekmu, no problem je što i dalje nema igru, čak niti neke naznake ideje kako bi igra trebala izgledati. Već dugo Dinamo nije imao ovako lošeg trenera, a da ga je Mamić toliko branio. To uključuje i pozitivne članke koji stalno izlaze u medijima. Ma dok god je igra toliko katastrofalna, mogu se kupiti najbolji igrači, mogu izlaziti hvalospjevi u medijima, no samo će igra privuči gledatelje. Kada je bio npr. Kuže, Dinamo je imao bar nekakvu igru i dolazila je hrpa gledatelja, a stadion je bio katastrofa i bio je problem s BBB. Zašto danas doći na utakmicu? Negledljivo masiranje lopte, bezidjena igra, igrači bez psihološke pripreme i motivacije...

DR
drug
14:04 02.11.2011.

Istina.... Ali onakvom igrom kakvom smo odigrali protiv Turaka nije sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije