Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Butina ostaje

Mamić Mandži spustio cijenu i digao plaću Moralesu

Pedro Morales
Igor Kralj/24sata
22.12.2009.
u 20:53

Klub više ne inzistira na 10 milijuna eura za Mandžukića jer ga želi prodati pod svaku cijenu, a Dinamo će sljedeće godine u pohodu na Ligu prvaka biti prisiljen na možda i rekordna ulaganja u pojačanja.

Najnovija informacija o transferu Marija Mandžukića glasi: Mamiću je prekipjelo s atomskom bombom u klubu i više ne inzistira na cijeni od 10 milijuna eura za njega. Želi ga već u siječnju prodati, spreman je spustiti letvicu i na 7-8 milijuna samo da bi poboljšao ugođaj u svlačionici i omogućio Jurčiću pripreme bez stresova kakve je s Mandžom imao prošloga ljeta.

Spas iz Rusije ili Ukrajine

No, dok je prošloga ljeta Mamić mogao Marija bez problema prodati na nekoliko adresa, što mu je Jurčić i sugerirao, danas je situacija drugačija. Iza Mandže je tmurna jesen obilježena ozljedama, durenjima na upravu, trenera, novinare..., i tek su povremeni bljeskovi (Pjunik, Salzburg, Hearts) podsjetili da se radi o velikom nogometašu. Zbog svega toga, klubovi više ne stoje u redu za Mandžu i samo nekim čudom Mamiću bi mogla sletjeti ponuda od bar sedam milijuna. U ovom trenutku, takva spasonosna injekcija može stići samo iz Ukrajine ili Rusije.

Mario Mandžukić nije jedini važan igrač bez kojega će Jurčić graditi momčad za Ligu prvaka. Od ljeta više neće biti ni Roberta Kovača koji će u mirovinu, vjerojatno ni Lovrena kojega već traže Englezi. Sve to govori da će Mamić u 2010. morati najdublje posegnuti u blagajnu unatrag nekoliko godina i kupiti najmanje četiri igrača s kojima bi Dinamo pristojno izgledao u Europi: desnoga braniča (jer Etto može ići), stopera, defenzivnog veznoga (otići će i Vrdoljak), te klasnoga napadača kakvoga traži već godinama.

Rekordno Dinamovo ulaganje bilo je u sezoni 2008./2009., čak 7,85 milijuna eura. S novcem od prodaje Mandže i Lovrena, čak i ta svota bit će dostižna. Jer, ni Mamić, a ni Jurčić neće dopustiti da im momčad u kvalifikacije za Ligu prvaka uđe sa “zakrpama”, kakve su prošloga ljeta bile Carlos, Glavina ili Pap.

Europa će tražiti Pedra

U Dinamu su za sljedeću sezonu već riješili pitanje vratara produljivši ugovor Tomislavu Butini. Zanimljivo, iskusni je vratar za svoju oproštajnu sezonu pristao na smanjenje godišnje plaće s 200 na 100 tisuća eura, budući da u 35. godini i nema previše izbora. U sveopćoj promenadi kroz Maksimir proteklih godina, Butinin povratak je nešto najbolje što se Dinamu dogodilo.

U tu kategoriju spada i Čileanac Pedro Morales, kojemu je Mamić podignuo godišnju plaću na 400.000 eura. Nastavi li tako igrati, te ode li još na SP, i Pedro će ući u “rizičnu skupinu” igrača koje će Europa tražiti. A Mamićev “bunker” pod tim pritiskom najčešće ne izdrži.

Komentara 5

RU
Rugovit
23:41 22.12.2009.

Nije ničudo da nitko ne stoji u redu kad gola nije dao tri mjeseca. Ako ga netko uzme za 5 milijuna će već bit iznenađenje.

DA
damlisx
00:04 23.12.2009.

Dinamo je kao glavni kolodvor,igrači dolaze i odlaze kako hoće

OR
ordoABchao
06:50 23.12.2009.

mandžukić je stvarno derište razmeženo i treba ga se rješiti što prije, ali mislim da lovrena netreba još prodavati, premlad je.... treba dovesti vidu, iličevića i možda još kojeg mlađeg igrača.... nebi bilo loše kao kapetana dovesti darija šimića koji nije skup i ima iskustvo, jedino su malo godine problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije