Europski nogomet

Manchester City se dobro namučio protiv momčadi koja ima samo jedan bod, Kovačić i Gvardiol odigrali cijelu utakmicu

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Manchester City
Jason Cairnduff/REUTERS
26.10.2024.
u 18:34

Erling Haaland iz postigao je rani gol u u petoj minuti za prvaka, koji se potom namučio za pobjedu na stadionu Etihad. Southampton je još uvijek bez pobjede u svojoj sezoni povratka u prvu ligu, te ima samo bod

Nogometaši Manchester Cityja svladsali su u dvoboju 8. kola Engleske lige na svom travnjaku Southampton s 1-0 i sada vode s dva boda ispred Liverpoola.

Erling Haaland iz postigao je rani gol u u petoj minuti za prvaka, koji se potom namučio za pobjedu na stadionu Etihad. Southampton je još uvijek bez pobjede u svojoj sezoni povratka u prvu ligu, te ima samo bod, ali je krajem prvog dijela Cameron Archer pogodio gredu. Haaland, koji je 11 golova na vrhu ljestvice strijelaca lige, imao je niz promašaja u drugom poluvremenu.

Za City su cijelu utakmicu odigrali Joško Gvardiol i Mateo Kovačić.

U ostalim susretima bilo je uzbudljivo. Ipswich je kod Brentforda poveo s 2-0, domaćini su preokrenuli na 3-2, da bi Ipswich s igračem manje u 86. minuti preko Liama Delapa izjednačio. U 97. minuti Brian Mbuemo donosi pobjedu Brentfordu. 

Aston Villa je golom Rossa Barkleya povela protiv Bournemoutha, da bi Evanilson u šestoj minuti nadoknade donio gostima bod. Brighton je vodio protiv Wolvesa  2-0 sve do 88. minute, kada su Ait Nouri i Mattheus Cunha spriječili poraz gostiju.

Rezultati:

Aston Villa              1 Barkley 76
AFC Bournemouth  1 Evanilson 90+6
 ................................................................
Brentford        4  Wissa 44, H. Clarke 45+1Ag, B. Mbeumo 51pen, 90+6
Ipswich Town   3 Szmodics 28,  Hirst 31,  Delap 86
.................................................................
Brighton & Hove Albion  2 Welbeck 45, Ferguson 85
Wolverhampton Wanderers  2 Aït-Nouri 88, Matheus Cunha 90+3
.................................................................
Manchester City   1 Haaland 5
Southampton        0

Standings provided by Sofascore
Bundesliga: Augsburg "srušio" Borussiju Dortmund
 
U dvoboju 8. kola Bundeslige Augsburg je kod kuće iznenadio Borussiju Dortmund s 2-1, dok je RB Leipzig domaćom pobjedom nad Freiburgom (3-1) opet preuzeo vrh.

Augsburg je preokretom slavio protiv Borussije, uz veliki doprinos veznjaka Kristijana Jakića i vratara Nediljka Labrovića. Gosti su poveli golom Nizozemca Donyella Malena već u četvrtoj minuti, da bi bavarska momčad preokrenula golovima Francuza Alexa Claudea Mauricea (25, 50). Augsburg je pobjedom skočio na 11. mjesto, a Borussia je sedma.

Leipzig je također preokretom slavio protiv Freiburga i sada na vrhu ima tri boda više od Bayerna. Japanac Ritsu Doan doveo je Freiburg u vodstvo, a Istočni Nijemci su u drugom poluvremenu dali tri gola preko Mađara Willya Orbana, Nizozemca Lutsha Geertuide i Belgijanca Loisa Opende.

Stuttgart je s 2-1 pobijedio Kiel, dok su St. Pauli i Wolfsburg, za koje je zadnjih deset minuta igrao Lovro Majer, odigrali 0-0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije