TAKTIKA ZA SP

Maradona: Hoću da svaka lopta prijeđe preko Messija

Lionel Messi
Reuters
12.05.2010.
u 10:18

Leo Messi neće igrati na Svjetskom prvenstvu na desnom krilu kao u Barceloni, nego će imati ulogu koju je svojedobno u reprezentaciji imao današnji izbornik Maradona.

Ulogu ofenzivnoga veznog igrača za najboljeg je svjetskog nogometaša u 2009. godini Diego Maradona najavio pri objavljivanju popisa 30-orice kandidata za Južnu Afriku.

- Ne želim da se Messi ukopa uz desnu aut-liniju. Želim da se slobodno kreće terenom, bez obveza, da sudjeluje u svim napadačkim akcijama. Želim da svaka naša lopta prijeđe preko njega. Mislim da će na taj način više sudjelovati u igri – rekao je Maradona, koji je bez oklijevanja otkrio da već ima određen sastav za prvu utakmicu u skupini B, protiv Nigerije 12. lipnja na Ellis Parku.

Nastupit će u formaciji 4-4-2, i to sa sljedećim nogometašima: Romero – Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze – Gutierrez, Veron, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain.

U toj bi formaciji Higuain bio usamljen u napadu, Messi bi bio u središnjoj poziciji iza njega, dok bi bočno u njegovoj visini stajali Angel di Maria (lijevo) i Jonas Gutierrez (desno). Može se reći da se zapravo prije radi o 4-2-3-1 sustavu.

- Branit ćemo se sa četvoricom igrača. Od bekova, Otamendija i Heinzea, tražit ću, međutim, da se priključuju napadu kad god to mogu, a njihovo će pomicanje prema naprijed pokrivati Javier Mascherano. Kad je u pitanju napad, želim da se Higuain konstantno kreće između dva središnja suparnička braniča – izjavio je Maradona dodavši:

- Posebno me raduje izvrstan napredak u igri Angela di Marije, koji je postao izuzetno kvalitetan ljevokrilni nogometaš.

Tom je prilikom također Maradona najavio da ima ambiciju ostati na klupi reprezentacije i nakon Mundijala.

- Na Svjetskom prvenstvu slažem momčad za Copa Americu 2011. godine – rekao je.

Najstarije natjecanje nogometnih reprezentacija, južnoameričko nogometno prvenstvo, igra se sljedeće godine baš u Argentini.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:31 12.05.2010.

Maradona: Hoću da svaka lopta prijeđe preko Messija jer i Slaven Bilić je zapovjedio da na sofi pred TV ekranom moraju sve kokice i Kraš čokoladi iči preko Olića i Modrića...

JA
JanezPatriot
15:41 12.05.2010.

Maradona: Hoću da svaka lopta prijeđe preko Messija... Slaven Bilić: Hoču da pored TV na sofi sav kikiriki, kockice, Ožujsko i Kraš čokolada ide preko Olića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije