Košarkašice

Marija i Luca protiv kineskog 'tornja' od 207 cm

'28.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre 2012. Kosarkaska utakmica SAD - Hrvatska. Andja Jelavic i Iva Ciglar. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
30.07.2012.
u 07:47

Računale smo da su Kineskinje kvalitetom približno kao i mi. Malo su nas iznenadile pobjedom nad Češkom, kaže kapetanica košarkašica Sandra Mandir.

Nakon poraza od Brazila (23:24), rukometašice Hrvatske danas ujutro (10.30 sati) igraju protiv Angole. Moraju pobijediti da zadrže bilo kakvu priliku za plasman među osam. 

– Nema više natrag. Ne smije više biti ni grča ni nervoze. Jednostavno moramo početi igrati našu prepoznatljivu igru. Djevojke su svjesne što bi značio još jedan poraz. Uvjeren sam da ne misle da će se vaditi na Rusiji i Crnoj Gori – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Nenad Zvonarek, rukometni trener, koji je u Londonu tek gledatelj i navijač, ističe: 

– Naše vratarke moraju braniti puno, puno bolje nego protiv Brazila. Bez njihovih obrana teško ćemo do bodova.

Košarkašice Hrvatske oduševile su svojim prvim nastupom na Igrama bez obzira na uvjerljiv poraz od Amerikanki (56:81). Jutrošnji nam je suparnik (10 sati) Kina. 

– Utakmicom protiv Kine počinje naša borba za četvrtfinale. Računale smo da su Kineskinje negdje kvalitetom približno kao mi. Malo su nas iznenadile pobjedom nad Češkom. Igraju slično kao i Korejke koje smo pobijedili u kvalifikacijama. Naša prednost trebala bi biti visina, gdje bi Ivanović i Vrsaljko trebale nadskakati njihove centre – rekla je Sandra Mandir, kapetanica naše reprezentacije.

No, imaju Kineskinje svoj "toranj" – 2,07 metara visoku Wei. Ima 22 godine i protiv Češke nije odigrala ni minutu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije