HRVATSKA LEGENDA

Mario Mandžukić iznenada napustio stožer hrvatske reprezentacije. Evo zašto je otišao slavni vatreni

(SP)GERMANY-BERLIN-FOOTBALL-EURO 2024-SPAIN VS CROATIA
Foto: Ren Pengfei/XINHUA
1/5
20.08.2024.
u 17:11

Super Mario je osvojio svjetsko srebro u Rusiji 2018. godine, za vatrene je upisao 89 utakmica i postigao 33 gola.

Jedan od najboljih napadača hrvatske reprezentacije u povijesti Mario Mandžukić iznenadno je napustio stožer vatrenih prije početka novog izdanja Lige nacija. U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem neće nastaviti s istim angažmanom u novom natjecateljskom ciklusu, dakle bila je to zajednička odluka. 

- Zahvaljujem izborniku Daliću i HNS-u na povjerenju i pruženoj prilici, kao i svim kolegama u stožeru i igračima na suradnji. Ponosan sam na uspjehe koje smo u ovom razdoblju ostvarili i drago mi je što sam mogao u ovoj ulozi pomoći reprezentaciji. Nakon ovogodišnjeg Eura, osjetio sam da je vrijeme za nove i drugačije izazove, a reprezentaciji želim puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima - izjavio je legendarni Mandžukić za HNS-ovu stranicu.

>> Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

(SP)GERMANY-BERLIN-FOOTBALL-EURO 2024-SPAIN VS CROATIA
1/19

- Mario je istinska veličina našeg nogometa i njegovo nogometno iskustvo i autoritet sigurno su bili od velike pomoći našim mlađim igračima u proteklom razdoblju. Hvala Mariju na velikom angažmanu koji je iskazao u ovoj za njega novoj ulozi, uistinu se predao trenerskom poslu onako kako je to činio i kao igrač. Zahvaljujem mu na doprinosu našim velikim uspjesima u protekle tri godine koliko je bio dio stožera te mu želim puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima. Nadam se da će ostati vezan uz nogomet o kojem puno zna i kojem još puno može dati, bez obzira u kojoj se ulozi u budućnosti vidi", poručio je izbornik Dalić.
Mario se priključio A reprezentaciji u studenom 2021. godine te je kao trener sudjelovao u dva povijesna uspjeha Vatrenih, osvajanju brončane medalje na SP-u u Kataru 2022. godine te srebrne medalje u Uefinoj Ligi nacija 2023. godine, objavio je HNS na web stranici.

VEZANI ČLANCI:

Super Mario je osvojio svjetsko srebro u Rusiji 2018. godine, za vatrene je upisao 89 utakmica i postigao 33 gola. Karijeru je započeo u Marsoniji, zatim je igrao za Zagreb i Dinamo odakle se otisnuo u inozemstvo. Tamo je ostvario zapaženu karijeru u dresovima Wolfsburga, Bayerna, Milana, Juventusa i madridskog Atletica, a nakon igračke karijere priključio se Dalićevom stožeru od kojeg se nedavno oprostio. 

Komentara 11

PR
prajdali100
19:15 20.08.2024.

Gdje je stadion !!!??

Avatar Castro
Castro
18:07 20.08.2024.

Bravo Mario. Nisi se slagao sa glupostima koje su otišle predaleko da bi ih svatko mogao prihvatiti. Sad ih nema 17 u stožeru nego 16. Napravili su privatni cirkus od saveza i troše novce na svoje potrebe a infrastruktura i omladinske škole trpe … Pričat ćemo za koju godinu “ što to bi” !! Danas šutimo i pazimo da riječju kritike nebi ispali mrzitelji svega hrvatskog .

MA
Majmunsabananom
23:44 20.08.2024.

Pametan potez.Konačno je shvatio sa kakvim izbornikom je do sada surađivao.Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije