Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Berlin i Birmingham

Benčić izbacila Martić u 2. kolu, Vekić slavila protiv Giorgi

WTA Tournament in Berlin
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/PIXSELL
1/5
16.06.2021.
u 19:11

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom susretu prije dvije godine u Charlestonu slavila je Martić.

Hrvatska tenisačica Petra Martić u srijedu je poražena u 2. kolu travnatog WTA turnira u Berlinu od 12. igračice svijeta Švicarke Belinde Benčić sa 3-6, 4-6 poslije sat i 24 minute igre. 

U prvom setu Martić je kod 2-2 propustila tri break-lopte i u sljedećem gemu izgubila je servis, a potom i set. Jedine dvije break-lopte u drugom setu imala je Benčić, u devetom gemu, i jednu je iskoristila, a  potom je na svoj servis zaključila meč.

16 June 2021, Berlin: Tennis: WTA Tour, Singles, 2nd Round Bencic (Switzerland) - Martic (Croatia) at Steffi Graf Stadium. Belinda Bencic plays a backhand. Photo: Wolfgang Kumm/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/PIXSELL

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom susretu prije dvije godine u Charlestonu slavila je Martić.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu pobijedivši Talijanku Camilu Giorgi s 2-6, 6-3, 6-4. 

Osječanka je nakon i dva i pol sata igre preokretom slavila protiv Giorgi, 76. igračice svijeta koja je lako dobila prvi set  s 6-2.

U drugom setu je Vekić prvo napravila "break" za 4-2, pa odmah izgubila svoj servis, no uslijedilo je novo oduzimanje servisa Talijanke koji je značio i poravnanje u setovima. Treći set je Vekić počela sjajno, povela s 5-1 no onda su uslijedili problemi. Giorrgi se skoro vratila dobivši tri gema zaredom, a kod 3-5 je spasila tri meč-lopte, da bi u desetoj igri na svoj servis konačno okončala meč, u kojem je imala respektablnih 13 as-servisa. 

Bio je ovo njihov treći sraz i treća pobjeda Vekić, koja u četvrtfinalu ide na bolju iz dvoboja Kineskinje Zhang i Britanke Watson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije