OPTIMIZAM Mladi nogometaš vjeruje kako će sve biti u redu

Mati Malešu ugrožena karijera zbog srčane mane

21.03.2009.
u 13:03

Mladome Dinamovu nogometašu na posudbi u Lokomotivi Mati Malešu (20) ugrožen je nastavak karijere nakon što mu je otkrivena srčana mana. Malešu su odnedavno zabranjeni treninzi, obavio je pretrage u zagrebačkom KBC Dubrava kod šefa kardiokirurgije dr. Željka Sutlića i čeka nalaze.

Nada se najboljemu, iako prve prognoze, navodno, nisu optimistične kad je u pitanju profesionalno bavljenje nogometom.

Ne mogu udahnuti
Maleš je trenutačno u rodnoj Mirlović Zagori, odmara se u krugu obitelji.

– Osjećam se dobro, ne osjećam smetnje i vjerujem da će sve biti u redu. Optimističan sam, jer za sada ništa ne ukazuje na to da moram prestati igrati – kazao je Maleš.

Priča se kako ste već na pripremama imali problema s disanjem?

– Istina je, nisam mogao dobro udahnuti, no nisam smatrao da je u pitanju ozbiljan problem. A na liječničkom pregledu uoči početka prvenstva utvrđeno je da mi srce nepravilno radi, pa su mi preporučene dodatne pretrage kako bih bio potpuno siguran da se mogu izlagati fizičkim naporima. Nalaze ću dobiti u ponedjeljak i tada ću sve saznati.

I brat u Dinamu
Kako je na vaš problem reagirala obitelj?

– Prepali su se, ali sam ih umirio. Doista vjerujem da ću još igrati nogomet – zaključio je Maleš, nogometaš koji je prošloga ljeta neočekivano prešao iz Hajduka u Dinamo.

Mate je s Lokomotivom ove zime bio na pripremama u Medulinu, gdje mu je iskočilo rame pa je bio na poštedi. U nastavku sezone odigrao je samo 63 minute u utakmici sa Slavoncem. Direktor Lokomotive Božidar Šikić za Maleša kaže da je izniman mladić i veliki nogometni talent, a o njegovu zdravstvenom stanju nije želio govoriti dok ne dođu konačni nalazi.

Maleš u Zagrebu živi s dvojicom braće. Ive igra za Dinamove juniore, a Ante za nižerazredni Maksimir.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije