PRVI TEST nakon 8 mjeseci

MAX Blanka Vlašić u Šangaju kreće po novi dijamant

Blanka Max
Max
14.05.2011.
u 19:50

Nakon godinu dana stanke, suparnica našoj visašici bit će Ruskinja Jelena Slesarenko, olimpijska pobjednica iz Atene, koja je u Daeguu skočila 1,85 m

Došao je i taj dan. Nakon osam mjeseci bez nastupa, Blanka Vlašić (27) danas skače na mitingu Dijamantne lige u Šangaju. Naša najbolja atletičarka za Max govori o nastupu u Šangaju...

– Uzbuđena sam, naravno. Meni je zima inače preduga, a pogotovo sada, kad sam odlučila napraviti stanku od natjecanja. No, odluka je bila na mjestu. Odmorila sam se i nekoliko mjeseci vodila miran život bez stresa. Svježa dočekujem 'novu rundu', a to je bio glavni cilj.

Za formu treba vremena

Objektivno, što očekujete od prvog mitinga, i rezultatski i koja bi vas visina zadovoljila?

– Uvijek je nezahvalno prognozirati rezultat prvog natjecanja, rekla bih da takvim skakanjima pristupam 'na slijepo'. Tek sam završila s jakim treninzima i pitanje je koliko su dubok trag ostavili i kada ću dostići minimalnu razinu svježine za skokove preko dva metra. Kako sam ovog proljeća trenirala intenzivnije nego ikad, taj je upitnik još veći. Uopće ne sumnjam da ću ove godine postići odličnu formu, ali za to treba malo vremena i natjecanja. Za ovaj prvi korak u Šangaju nemam posebnih očekivanja, važno je krenuti.

Znate li kakva vas podloga i vrijeme čekaju u Šangaju?

– Ne znam. Skakala sam ondje 2007., ali nisam sigurna radi li se ovaj put o istom stadionu. Što se tiče vremena, znam da je oko trideset stupnjeva, ali ne znam kakva je točno prognoza za nedjelju.

Šoping nije prioritet

Ima li nešto što ćete poželjeti vidjeti u Šangaju?

– Taj grad tek moram upoznati, a budući da dolazim samo dan prije natjecanja (i odlazim sutradan navečer), možda ću imati nekoliko sati za razgledanje. To je premalo za tako velik grad, a i poslije skakanja nisam baš od volje za šetuckanje uokolo. Vidjet ću kako će biti, šoping mi nije trenutačno u vrhu liste prioriteta.

Je li vam sada pomalo žao što ste propustili sezonu u dvorani?

– Nije mi žao. U tom razdoblju natjecanja mi uopće nisu nedostajala. Preduhitrila sam eventualno zasićenje, a i promjena mi je dobro došla. Kao što sam već rekla – bila je to dobra odluka.

Je li moguće da ponovite sve pobjede u Dijamantnoj ligi kao lani?

– Iako je to vrlo teška misija, naravno da je moguće. Velik je uspjeh od prvog do zadnjeg mitinga ostati na razini dovoljnoj za pobjedu – rekla je Blanka.

Cijelu priču pročitajte u tjedniku Max!

Ključne riječi

Komentara 1

PB
predrag borna
06:33 15.05.2011.

Blanka je super cura i totalno dominantna u svojoj disciplini.No istina je i da je konkurencija u toj disciplini ....nikakva.Nešto kao Isibajeva u skoku motkom...Cure se jednostavno ne moraju prejako potruditi da budu najbolje,za razliku od svake muške discipline gdje moraš poginuti da bi nešto dokazao.Ženski sport općenito ne može stati u istu rečenicu sa muškim.To je prava istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije