Novak Đoković

MAX Nije lako kad pomislim da sve bodove u 2012. moram braniti

\'Novak Djokovic of Serbia falls to the ground during his ATP Rome Open tennis tournament semifinal match against Britain\'s Andy Murray (not seen) in Rome\'s Foro Italico on May 14, 2011. Djokovic be
AFP
16.05.2011.
u 14:54

Novi broj tjednika MAX! bavi se likom i djelom srpskog tenisača, kao vrhunskog igrača, biznismena, zabavljača...

– Kad pomislim koliko bodova moram braniti sljedeće godine, nije mi svejedno – rekao je Novak Đoković nakon 37. pobjede u 2011. i osvajanja šestog naslova sezone, u Rimu protiv Rafaela Nadala. Time se na ATP listi približio Nadalu samo na 405 bodova. Novi broj tjednika "Max!" bavi se likom i djelom srpskog tenisača, kao vrhunskog igrača, biznismena, zabavljača...

– Tajna uspjeha? Poboljšao sam igru i psihički sam jači, no mislim da je veliku ulogu u mojim ovogodišnjim rezultatima imala – dijeta. Puno mi je pomogao nutricionist dr. Igor Ćetojević koji je ustanovio da moji problemi s alergijama potječu od prehrane. Uz novu dijetu osjećam se na terenu odlično – kaže Novak, koji ima dva cilja u karijeri.

– Biti prvi na svjetskoj listi i osvojiti Wimbledon. Prvi je cilj postao vrlo realan – rekao je u Rimu Đoković.

Najveći hrvatski tenisač Goran Ivanišević procjenjuje da će drugi Grand Slam turnir sezone ponovo u ruke peterostrukom pobjedniku Nadalu.

– Novak je poboljšao igru, posebice servis. No, uvjeren sam da neće osvojiti Pariz. Tamošnja zemljana podloga najviše usporava lopte, a i nisam siguran da itko može pobijediti Nadala na zemlji u meču na tri osvojena seta – smatra Goran,

Novak je od turnirskih nagrada zaradio 25 milijuna dolara, a pribroje li se tome bogati sponzorski ugovori, iznos je i nekoliko puta veći. Stoga ne čudi njegova uspješna poslovna karijera - obitelj Đoković vlasnik je teniskog centra u Beogradu, četiri restorana iz Lanca "Novak" te još jednog restorana na Kopaoniku. Novak posjeduje dvije jahte - jednu od 20 metra i drugu dugačku 27 metara, koju je kupio ove godine za pet milijuna eura. Obje su usidrene u Tivtu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije