Životni intervju za Max

MAX Rosso: Da nije bilo požara, Avram Grant bi vodio Hajduk!

'Split-19.08.2011 bivsi reprezentativac i poznati nogometas Giovani Rosso Photo: Tino Juric/PIXSELL'
' '
02.09.2011.
u 20:30

Giovanni Rosso (38), najpoznatiji Hrvat u Izraelu, uvjeren je da će Hrvatska pobijediti u utorak

A za tjednik Max pričao je o igračkim danima.

- Hajduk je moj život. Kao klinac išao sam na gostovanja. Blago rečeno, bio sam razigran. Dobivao sam i batine, jednom je to bilo zbog Bokšića. Kad je zabio protiv Dinama potrčao sam prema ogradi, a ono policajac s pendrekom po meni. Toliko sam imao modrica da nisam išao na trening. A prvo gostovanje, navijačko, bilo je 1. ožujka 87', u Maksimiru. Bilo je 3:3. Uvijek su mi idoli bili Vulić i Slišković. Jednom sam Baku sreo kad se vratio u Dragovoljac, sjeli smo zajedno u Saloonu. Jeste to vi gospon Baka, pitam ga, a on odgovara: "Rosso, ne zezaj" - priča Rosso.

Nakon Zagreba slijedio je odlazak u Izrael. Njegov ključni događaj u životu.

- Jedan izraelski trener došao je gledati Župetića, a vidio mene. Pozvao me u Izrael, a ja promislio i odlučio: idem šest mjeseci uzeti kakav novac. Tih šest mjeseci produžilo se na 13 godina.

S Haifom je igrao Ligu prvaka, u Izraelu je postao simbol. I onda je došao Hajduk, ostvarenje svih snova. U ljeto 2008. godine.

- Rekao mi je Dragan Primorac da se stvara novi Hajduk, da dođem, bio je tu još i Sanader - kaže Rosso.

Pamti osam minuta u pobjedi nad Dinamom 2009. Tada je zapalio dimnu baklju.

- I opet bih, to mi je bio gušt!

U to njegovo vrijeme igranja u Hajduku pojavila se mogućnost da na klupu sjede Avram Grant.

- Vučević je otišao, Miše se prihvatio klupe, a trebao je doći Kranjčar. Pričao sam s Primorcem, došla je ideja, složio se i Mate Peroš i krenuli smo u London. Pričali smo s Grantom, on nije trebao biti samo trener, već i menadžer, a nakon nekog vremena trebao je doći i jaki milijarder, koji je trebao kupiti Hajduk. Avram je trebao doći preko Berlina, kad ono u zračnoj luci Tegel požar! Odgodili smo dolazak, a Miše je nastavio s pobjedama. Da nije bilo tog požara Grant bi bio trener Hajduka, i to ne za milijun eura, već za puno manje - iskreno je ispričao Rosso.

Lani je postojala varijanta da kupi svoj bivši klub Hapoel iz Haife.

- Predsjednik je bio neozbiljan. Stalno je mijenjao iznos, pa je to propalo - kaže Rosso.

Komentara 2

EP
Elio Pisaki
09:47 03.09.2011.

Jadni dinamovci, pa vi neznate što znaći igrati proljeće u evropi. Pardon, znaju oni što imaju 70 i više godina, ali budući da onda nije bilo telke ispada da nikada nitko nije gledao dinamo u proljeće u Evropi. Usput volim Dinamo, ali dabogda mu Ronaldo uvalio 6 komada.

NI
nisde
12:20 03.09.2011.

\"- Rekao mi je Dragan Primorac da se stvara novi Hajduk, da dođem, bio je tu još i Sanader - kaže Rosso.\" ----------------------------------------------------- po ovome se vidi koji je klub favorit političke scene u hrvatskoj-pametnom dosta. zato tovarčići nemate argumenata pljuvati po dinamu i namještanju utakmica,a nažalost po vas i te je godine dinamo bio prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije