NASTUPI HRVATA

Mektić i Koolhof izgubili finale turnira u Baselu

Zagreb: Tenisač Nikola Mektić
Marko Prpic/PIXSELL
28.10.2024.
u 10:30

Zagrepčanin bez jubilarnog, 30. ATP naslova u paru, Gojo igra za svoj drugi naslov u karijeri

Nikola Mektić još će morati pričekati na jubilarni, 30. ATP naslov u paru, Zagrepčanin i Nizozemac Wesley Koolhof izgubili su u nedjelju finalni dvoboj ATP turnira iz Serije 500 u švicarskom Baselu od britansko-australske kombinacije Jamie Murray/John Peers – 6:3, 7:5. Mekić i Koolhof svoju su priliku u ovom meču propustili u drugom setu u kojem su gubili s 4:2, uspjeli se vratiti i povesti s 5:4 da bi novi gubitak servisa ujedno označio i gubitak meča.

Njih dvojica tako ostaju na brojci od pet zajedničkih naslova, od čega su četiri osvojili ove godine. Ovim su rezultatom praktički osigurali nastup na ATP Finalsu u Torinu gdje dva tjedna prije kraja glavne sezone drže petu poziciju.

Petra Marčinko plasirala se u završnicu ITF World Tennis Toura u kanadskom Saguenayu nagradnog fonda 60.000 dolara, naša je igračica u polufinalnom srazu slavila protiv 7. nositeljice, Slovakinje Viktorije Hrunčákove (267. na WTA listi) i to nakon još jedne pobjede u dva seta – 7:5, 7:6(5).

Petra je teži posao imala u drugom setu u kojem je gubila s 3:1 da bi se vratila i tu dionicu dobila u tie-breaku. Meč je završila s učinkom od šest asova uz 56 posto prvog servisa, a iskoristila je dvije od četiri break-lopte. Posljednja suparnica na turniru u borbi za sedmi profesionalni naslov u singlu bit će joj 4. nositeljica, Nizozemka Anouk Koevermans, 213. tenisačica svijeta. 

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije