Ali kavu nije platio

Mihajlović: Susret sa Štimcem bio je spontan, čak smo se i zagrlili

'Serbia\'s head coach Sinisa Mihajlovic waves to supporters after the FIFA 2014 World Cup qualifying football match between Serbia and Wales at the Karadjordje Stadium in Novi Sad on September 11, 201
'ANDREJ ISAKOVIC'
02.10.2012.
u 11:05

– Sada smo stariji, iskusniji. Od nas se očekuje da budemo primjer igračima, navijačima i kompletnoj javnosti uoči međusobnih susreta. Bitno je da se spusti tenzija pred meč Srbije i Hrvatske – kaže srbijanski izbornik.

U razgovoru za dnevni list Alo Siniša Mihajlović, izbornik srbijanske nogometne reprezentacije, progovorio je o nedavnom susretu s Igorom Štimcem i njihovu pomirenju poslije 20 godina.

– Štimac i ja se znamo više od 20 godina, igrali smo zajedno u reprezentaciji i normalno je da smo se pozdravili u Varšavi. Bilo je vrijeme da se pomirimo, premda sam ja već rekao da nemam problem s onim što se desilo i da sam prešao preko toga. Bokšić nije bio prisutan kada smo se Štimac i ja pozdravili. On je pomoćnik hrvatskog izbornika, pio je s nama kavu, ali nije imao nikakvu ulogu u pomirenju, kao što se priča i piše – rekao je Mihajlović.

Kaže da je do susreta došlo spontano, da mu je Štimac prišao i pružio ruku kad je davao izjavu za engleske medije. Poslije toga su se i zagrlili.

– Sada smo stariji, iskusniji. Od nas se očekuje da budemo primjer igračima, navijačima i kompletnoj javnosti uoči međusobnih susreta. Bitno je da se spusti tenzija pred meč Srbije i Hrvatske. Što se tiče kave, ja je nisam platio jer sam prvi otišao. On ostao sjediti pa je vjerojatno na kraju i platio – rekao je Mihajlović.

Prokomentirao je i riječi Josipa Skoblara da je upravo Mihajlović bio taj koji je bio inicijator sukoba na utakmici kupa između Crvene zvezde i Hajduka 1991. godine.

– Zna Skoblar vrlo dobro kakve je gadosti dobacivao s klupe u kupu. Čovjek je konstantno provocirao, a ja nikoga nisam huškao na njega. Ipak, možda je u međuvremenu postao senilan zbog starosti – rekao je Mihajlović kojega na čelu Srbije uskoro očekuje veliki ispit i utakmica s Belgijom u Beogradu.

Govoreći o očekivanjima od utakmice, Mihajlović je rekao da se nada da će na beogradskoj Marakani biti 50.000 gledatelja i kako će oni podržati njegovu reprezentaciju.

– Za mene bi bilo ravno pobjedi da publika ne zviždi protivničkoj himni, da ne bude zvižduka mojim igračima i da ne bude pirotehnike. Još jednom ponavljam: prvi ću se ispričati navijačima ako budu navijali fer i korektno, u suprotnom ostat ću dosljedan izjavi da će to biti naš posljednji susret u Beogradu – najavio je Mihajlović.

Kaže da momčad uvijek priprema da pobijedi i da vjeruje u svoje igrače koji, kako navodi, nisu ni svjesni kakav potencijal imaju. Na utakmici s Belgijom Mihajlović neće moći računati na Miralema Sulejmanija, igrača Ajaxa i najskupljeg igrača u Nizozemskoj, koji je na treningu ozlijedio ligamente skočnog zgloba i predstoji mu dulja stanka. U sastavu neće biti ni Nemanje Tomića kojega muče leđa.

Komentara 1

SE
sestrićna
15:53 02.10.2012.

svaka prava ljubav je teška:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije