UFC 309

Miočić se vraća po titulu! UFC potvrdio datum okršaja s Jonesom

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
15.09.2024.
u 09:36

Ono što Stipi Miočiću ovoga puta ne ide na ruku jest to što mu s druge strane stoji Jon Jones, čovjek koji je uvijek u priči kada je riječ o najboljem borcu svih vremena

Najveći UFC-ov prvak teške kategorije Stipe Miočić vraća se u oktogon u borbi za titulu protiv legendarnog Jona Jonesa. Prvi čovjek najveće MMA promocije na svijetu, Dana White, potvrdio je da će se borba održati na eventu 309 zakazanom za 16. studeni ove godine. Borba će se održati na slavnom Madison Square Gardenu u New Yorku, a jedan od dvojice velikana ovoga sporta svoje će ime još dublje urezati u povijest slobodne borbe.

Borba se trebala dogoditi čak godinu dana prije sada potvrđenog datuma, no Jones se ozlijedio na treningu zbog čega je morala biti odgođena. Sada se čini da su oba borca spremna za okršaj te bi se 42-godišnji Miočić i 37-godišnji Jones trebali vratiti u oktogon nakon podužeg izbivanja. Treba vidjeti i kako će se to odraziti na njihovu formu, a pobjednika vjerojatno čeka okršaj s fantastičnim Englezom i trenutačnim izvanrednim prvakom Tomom Aspinallom.

GALERIJA Pogledajte neke od najzanimljivijih trenutaka meča Usik i Fury

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
1/82

Miočić je rekorder promocije prema obranama naslova u teškoj kategoriji. Još je 2016. godine osvojio svoj prvi naslov u borbi protiv Fabricia Werduma. Zatim ju je obranio protiv Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua. Tijekom trilogije s Danielom Cormierom 2018. godine izgubio je titulu, a potom je vratio pa obranio. Konačno je poražen u ožujku 2021. godine od novog i poboljšanog Ngannoua te se od tada nije borio.

Ono što Miočiću ovoga puta ne ide na ruku jest to što mu s druge strane stoji Jon Jones, čovjek koji je uvijek u priči kada je riječ o najboljem borcu svih vremena. Majstor svakog dijela slobodne borbe, vjerojatno je najopasniji borac koji je ikada kročio u oktogon. Jedan jedini poraz doživio je diskvalifikacijom zbog bizarnog pravila koje je pred ukidanjem, u borbi kojom je dominirao. Godine 2011. postao je najmlađi UFC-ov prvak ikada, a titulu poluteške kategorije zadržao je do 2020. godine. Nakon nekoliko neinspiriranih, ali svejedno pobjedničkih izvedbi u poluteškoj kategoriji odlučio se izazvati u teškoj. Sjajnim je hrvanjem i borbom u parteru potpuno demolirao Ciryla Ganea i time pokazao da je uvijek jednako opasan.

VIDEO Nikada nije zaboravio Hrvatsku: Stipe Miočić odlučio i sam pomoći potresom pogođenoj Petrinji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije