PALA S LITICE

Ugašen život mlade sportašice nakon što ju je obitelj odlučila skinuti s aparata

Natalie Stichova
Instagram
26.08.2024.
u 21:21

Stichova, koja je bila poznata u svojoj domovini po iznimnim sportskim postignućima, stradala je nakon što je pala s visine od 80 metara na planini Tegelberg u blizini poznatog dvorca Neuschwanstein u Njemačkoj.

Češki sport pogodila je tragedija nakon što je talentirana gimnastičarka Natalie Stichova (23) preminula uslijed tragične nesreće. Stichova, koja je bila poznata u svojoj domovini po iznimnim sportskim postignućima, stradala je nakon što je pala s visine od 80 metara na planini Tegelberg u blizini poznatog dvorca Neuschwanstein u Njemačkoj.

Natalie je bila poznata po svojoj aktivnosti na društvenim mrežama, gdje je redovito objavljivala fotografije s putovanja i avantura u prirodi. Nažalost, upravo je jedna takva avantura završila tragično. Dok je pokušavala snimiti savršenu fotografiju na vrhu planine, Stichova se previše približila rubu, izgubila ravnotežu i pala.

Nesreća se dogodila 15. kolovoza, a Natalie je odmah nakon incidenta prevezena u bolnicu. Unatoč naporima liječnika, stanje mlade gimnastičarke bilo je kritično, a nakon nekoliko dana, obitelj je bila prisiljena prekinuti podršku životu zbog nepovratnog oštećenja mozga. Vijest o njenoj smrti potvrdili su iz njenog kluba Sokol Příbram.

Lokalni mediji izvijestili su da je Natalie preživjela pad s ozljedama opasnim po život, prije nego što je helikopterom prebačena u bolnicu, gdje je nekoliko dana kasnije skinuta s uređaja za održavanje života. Njezina obitelj donijela je odluku nakon što je utvrđeno da je pretrpjela nepopravljivo oštećenje mozga, a 21. kolovoza je proglašena mrtvom.

- Nema osobe koja ju nije voljela. Naša Natalie bila je duša od djevojke - izjavila je njena majka.

"S dubokom tugom javljamo da nas je tragičnom nesrećom zauvijek napustila naša divna prijateljica, gimnastičarka, reprezentativka i trenerica Natalie Stichova. Izgubila je borbu za život 21. kolovoza u 5:30 ujutro. Natalie je kroz svoj kratki život raznosila osmijehe i po takvoj ćemo je zauvijek pamtiti. Izražavamo iskrenu sućut njenoj obitelji i bliskim prijateljima, šaljući im snagu i podršku. U čast sjećanja, dobrodošli ste da zapalite svijeću u našoj dvorani", objavio je njezin klub Sokol Pribram.

Natalie Stichova bila je cijenjena sportašica u Češkoj i nedavno je počela raditi s mladim sportašima, prenoseći svoje znanje i strast prema gimnastici. Njezina smrt predstavlja veliki gubitak za sportsku zajednicu, a njezin odlazak ostavio je dubok trag među prijateljima, obitelji i ljubiteljima gimnastike.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 8

ŠU
Šugaman
08:18 27.08.2024.

Mobiteli, selfiji i društvene mreže postali su nešto najopasnije po suvremeno društvo. Osim što zaglupljuju ljude, doslovno ugrožavaju i živote, kako vidimo iz ovog primjera, kakvih je, na žalost, sve više. RIP

PO
poluprovokator
06:09 27.08.2024.

Blažen dan kada mobitel ponovo poatane samo telefon.

PE
Pepsi
13:34 27.08.2024.

Htio sam napisati što mislim o ovome, ali iz poštovanja prema pokojniku, suzdržavam se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije