Promjena za kormirom

Mladost razriješila Vinceka, legendarni Igor Milanović novi trener žabaca

15.10.2024.
u 20:07

Novi trener mladostaša je jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, svojedobno, u dvije predratne godine, i sam igrač zagrebačkog kluba

Nakon što žapci nisu uspjeli proći u Ligu prvaka i nakon dvaju poraza u startnoj skupini Eurokupa, u Vaterpolskom klubu Mladost odlučili su se za smjenu trenera prve momčadi. Nakon konzultacija i četiri poraza u pet važnih utakmica, klupska uprava odlučila je razriješiti dužnosti Damira Vinceka i potražiti novog trenera.

A najozbiljniji kandidat za to radno mjesto, a i vjerojatni novi trener, jest Igor Milanović, negdašnji igrač ovog kluba (1989.-1991.) i vaterpolska legenda bivše SFRJ.

A riječ je o igraču koji je osvojio naslov najboljeg vaterpolista Jugoslavije u tri prva izbora Večernjeg lista (1988., 1989. i 1990.), koji je svojim pogotkom reprezentaciji SFRJ donio zlato na Svjetskom prvenstvu. Zapravo Igor je osvojio dva olimpijska zlata, dva svjetska zlata i jedno europsko i kao takvog ga se smatra jednim od najvećih vaterpolista svih vremena.

Kao trener vodio je Partizan, s kojim je 2011., osvojio i naslov klupskog prvaka Europe baš kao i s talijanskim Pro Reccom (2015.) a vodio je još i momčadi Galatasarayja, Crvene Zvezde, Novog Beograda (doprvak Europe) i Olympiacosa.

Nakon što ga potvrdi Upravni odbor kluba, plan je da Milanović u četvrtak, kada Mladost igra protiv Pro Recca, još bude promatrač a da prvi put za kormilom bude u subo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije