BIT ĆE PUNA ARENA

Moćna Barcelona stiže u Zagreb, prvak Hrvatske poziva gledatelje na novi spektakl

Zagreb: Konferencija za medije RK Zagreb uoči utakmice EHF Lige prvaka protiv Barcelone
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
14.10.2024.
u 15:31

Već prema običaju, Zagreb je za svoje navijače osigurao besplatne ulaznice koje je moguće podići na blagajni Arene Zagreb, u ponedjeljak i utorak u razdoblju od 16 do 20 sati, a na dan utakmice od 12 do 19 sati

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba u srijedu (18.45 sati) će u zagrebačkoj Areni ugostiti aktualne prvake Europe, momčad španjolske Barcelone, u utakmici 5. kola skupine B Lige prvaka, a taj su dvoboj najavili trener Andrija Nikolić i hrvatski reprezentativac Luka Lovre Klarica.

"U goste nam dolazi najatraktivniji i najbolji mogući protivnik. Bez obzira na njihovu snagu, mislim da ova ekipa još nije rekla sve što je imala za reći. Imamo puno prostora za napredak, vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo igrati sa svima, pa tako i s Barcelonom. Hoće li se sve namjestiti baš sada u srijedu to ne znam, ali znam da dobro treniramo i da kvalitetno radimo", rekao je Andrija Nikolić čija se momčad uoči ovog dvoboja nalazi na pretposljednjem, sedmom mjestu u skupini B sa dva boda, koliko ima i osmoplasirani Kolstad. Barcelona je na vrhu skupine s maksimalnih osam bodova.

"Zagrebašima" će ovo biti treća domaća utakmica u Ligi prvaka, a u dosadašnja dva nastupa u Areni svladali su danski Aalborg (31-23), a izgubili od mađarskog Szegeda (30-35).

FOTO Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

Zagreb: Konferencija za medije RK Zagreb uoči utakmice EHF Lige prvaka protiv Barcelone
1/21

Nažalost, Zagrebov trener ni u ovoj utakmici neće imati sve igrače na rapolaganju.

"Što se tiče zdravstvenog kartona, on nije idealan. U prvom redu imamo problem s pivotima. Faljić je van stroja od ranije, a sada lakše ozljede vuku i Roko Trivković, odnosno Patryk Walczak. Ja se iskreno nadam da će bar jedan od njih dvojice moći zaigrati u srijedu, iako smo uvježbavali i neke varijante čak i bez njih. Timur Dibirov je imao neku lakšu ozljedu lista, ali za njega se ne bojim on će sigurno biti u sastavu", poručio je Nikolić.

Ako će Zagreb morati napadati bez pivota, još će veća odgovornost pasti na vanjsku liniju u kojoj će biti Luka Lovre Klarica koji je dobro proučio suparnika.

"Barcelona kroz povijest je nešto posebno, a činjenica da su i ove godine jedina neporažena ekipa u Ligi prvaka dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ako govorimo o detaljima, onda je po meni presudno da im ne razbranimo njihove golmane, jer bi to bila 'smrt' za nas. Nitko u Europi ne zabija toliko golova, igraju te produžene polukontre. Krila su im ekstremno brza i njih dvojica sami znaju rješavati tu polukontru", rekao je Klarica te otkrio na koji način bi Zagreb trebao igrati da se može nadati povoljnom ishodu:

"U napadu moramo biti strpljivi, ići do kraja i pokušati zabiti gol. U četiri metra moramo ući da zabijemo taj gol! Ne smijemo ponavljati tehničke pogreške koje su smo imali protiv Szegeda i to nam treba biti neki putokaz za utakmicu."

Već prema običaju, Zagreb je za svoje navijače osigurao besplatne ulaznice koje je moguće podići na blagajni Arene Zagreb, u ponedjeljak i utorak u razdoblju od 16 do 20 sati, a na dan utakmice od 12 do 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije