LOŠE VIJESTI ZA HRVATA

Modrić opet doživio 'hladan tuš' u Realu, a navijači Madrida slave trenutak koji čekaju više od pet godina

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
25.08.2024.
u 16:15

Iako se očekivalo da će hrvatski kapetan Luka Modrić napokon početi od prvih 11, s obzirom na to da se ozlijedio sjajni Jude Bellingham, talijanski strateg Carlo Ancelotti ipak je odlučio Hrvata ostaviti na klupi

Danas je dan koji su navijači Real Madrida čekali više od pet godina. Danas je dan kada će Kylian Mbappé odigrati svoju prvu utakmicu na Santiago Bernabéu odjeven u bijelo i s grbom Real Madrida na prsima. Francuz debitira na svom novom stadionu protiv momčadi Real Valladolida, koji želi uzeti bodove Kraljevskom klubu, kao što je to u prvom kolu učinila Mallorca (1:1). 

Utakmica počinje u 17:00, a već je poznat i sastav Kraljevskog kluba. Iako se očekivalo da će hrvatski kapetan Luka Modrić napokon početi od prvih 11, s obzirom na to da se ozlijedio sjajni Jude Bellingham, talijanski strateg Carlo Ancelotti ipak je odlučio Hrvata ostaviti na klupi. U početnoj postavi pomalo iznenađujuće našao se mladi Turčin Arda Guler, kojemu je ovo tek šesta utakmica kao starteru za Real Madrid i druga na Bernabéuu, nakon dvoboja protiv Cádiza prošle sezone.

Podsjetimo, Bellinghamu je dijagnosticirana ozljeda mišića plantaris u desnoj nozi. Vrijeme oporavka za ovu ozljedu je između tri i četiri tjedna, što znači da će Bellingham sigurno propustiti utakmice protiv Valladolida, Las Palmasa i Betisa, kao i utakmice za svoju reprezentaciju (protiv Irske i Finske) u pokušaju Engleske da se iz Lige B Lige nacija plasira u Ligu A, piše Marca.

Inače, ova ozljeda je rijetka, dijelom i zato što mišić plantaris nemaju svi ljudi. To je dugi i tanki mišić smješten iza koljena i u području lista noge, koji zajedno s gastroknemijusom i soleusom čini površinski sloj stražnjeg dijela noge. Struktura ovog mišića varira u debljini i dužini, a kod otprilike 10% ljudi taj mišić je potpuno odsutan. Medicinska zajednica još uvijek raspravlja o njegovoj stvarnoj funkciji, a postoje i teze da taj mišić možda više nema značajnu funkciju kod ljudi, iako je to drugačije kod drugih sisavaca.

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče Modrića, on će svoju priliku danas čekati s klupe, kao što je bilo i u utakmici Superkupa, kada je Real slavio protiv Atalante 2:0, ali i na otvaranju prvenstva protiv Mallorce. Tada su Kraljevi remizirali 1:1.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
1/13

Komentara 4

MA
MarkoFind
10:40 26.08.2024.

Da je baš htio igrati svaku utakmicu, ne bi odabrao Real ili mu se ženi i djeci toliko svidio Madrid pa mora tamo završit karijeru.

AV
avangero
06:14 26.08.2024.

Trebo je on arapima uzeti 100 milja, a ove ostaviti a ne ovako sjediti na klupi,

Avatar gusjenica
gusjenica
21:43 25.08.2024.

Daj ne pretjerujte više. Pustite da trener sastavi momčad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije