BILO MU JE TEŠKO

Modrićevog suigrača napali zbog vjerskog simbola, bio je spreman na radikalan potez

Champions League - Real Madrid training
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
1/3
11.09.2024.
u 09:31

Komentari koji su se nizali ispod objave bili su mahom zaprepašćujući, a to mu je teško palo pa je u jednom trenutku razmišljao čak i o prestanku igranja za reprezentaciju

Stoper madridskog Reala i suigrač kapetana vatrenih Luke Modrića, Nijemac Antonio Rudiger prije nekoliko mjeseci bio je u središtu stvari koja se lako mogla pretočiti u skandal pred Europsko prvenstvo koje je organizirala Njemačka. Rudiger je naime, nakon jedne objave na društvenim mrežama bio subjektom brojnih kritika, a radilo se o objavi s vjerskim prizvukom.

Naime, igrač Reala objavio je tada fotografiju u bijeloj tunici s ispruženim kažiprstom, a sve to simbolizira jedinstvo Boga u islamu. Komentari koji su se nizali ispod objave bili su mahom zaprepašćujući, a to mu je teško palo pa je u jednom trenutku razmišljao čak i o prestanku igranja za Njemačku.

Cijela ta priča itekako je ostavila traga na Rudigeru, no izbornik Julian Nagelsmann dao mu je ulogu dokapetana u momčadi i tako mu pokazao da itekako vjeruje u njega i njegove nogometne mogućnosti, čak i u teškim trenucima. 

- Već smo vidjeli na Europskom prvenstvu, gdje su navijači ustali kako bi mu pljeskali, koliko je Toni važan. A sada se ponovo pokazao promaknućem u dokapetana. Naravno, uvijek će se polarizirati svojim načinom postojanja. Ali on je to što jest. Ne želimo ga uopće mijenjati. Julianu se tako sviđa, a i meni - rekao je nedavno na tu temu legendarni Rudi Voller, koji radi kao sportski direktor u Njemačkom nogometnom savezu.

31-godišnji stoper ima 74 nastupa za Njemačku uz tri postignuta gola, a bivši igrač Stuttgarta, Rome i Chelseaja je od 2022. godine u Madridu, te je s Realom osvojio La Ligu, Ligu prvaka, Superkup i Kup Španjolske. Ligu prvaka prethodno je osvojio i s Chelseajem.

Komentara 1

FO
four
10:10 11.09.2024.

Ako su crnci u Americi "afroamerikanci" zašto ovaj nije "afronijemac" nego samo "Nijemac"? Nijemac, a crn kao ugljen. Je li bijelac rođen u npr. Keniji Kenijac? Znači li to i da je Pupovac Hrvat s obzirom da je rođen u Hrvatskoj, a iste je rase kao mi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije