Engleska, 1. kolo

Mourinhov United startao uvjerljivom pobjedom, opet zabio Ibrahimović

Bournemouth - manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
14.08.2016.
u 16:22

United je, barem privremeno, zauzeo vrh ljestvice, a Jose Mourinho nastavio sjajan niz na otvaranjima prvenstva u engleskoj ligi.

U prvom kolu engleske lige Manchester United u gostima je pobijedio Bournemouth s 3:1. Jose Mourinho tako je pobjedom debitirao u Premiershipu s novim klubom.

Crveni vragovi bili su bolji u velikom dijelu susreta i zasluženo slavili, a zanimljivo je da je prvi prvenstveni gol ove sezone zabio Juan Mata, igrač koji nije u najboljim odnosima s trenerom Mourinhom i za kojeg engleski mediji pišu da je na izlaznim vratima. On je u 40. minuti susreta iskoristio veliku pogrešku Francisa koji je loše vratio prema Borucu i na kraju zabio za 1:0.

Tek tada je Unitedu postalo lakše igrati pa se u nastavku još više otvorio i zaigrao bolje nego u prvom dijelu. Nisu izostali ni golovi pa je tako u 59. minuti kapetan Rooney povisio na 2:0, a pet minuta kasnije ponovno je zabio i Ibrahimović. Švedski napadač preciznim je udarcem s 25 metara zabio svoj drugi gol u drugom službenom nastupu za crvene vragove i već sad počeo potvrđivati da će biti veliko pojačanja.

Konačni rezultat utješnim pogotkom za domaćine zabio je Smith koji je fantastičnim udarcem svladao De Geu.

United je, barem privremeno, zauzeo vrh ljestvice, a Jose Mourinho nastavio sjajan niz na otvaranjima prvenstva u engleskoj ligi. U osam utakmica ima sedam pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat...

Komentara 1

LA
lakočemo
18:23 14.08.2016.

bit će prvaci sa ibrom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije