ŠOKIRALI SU SVE

Slovaci se naslađuju: 'Što smo napravili Hajduku! A jednom čovjeku treba ljubiti i ruke i noge...'

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
16.08.2024.
u 17:05

Slovački mediji su u transu. Očekivano. I sami su bili svjesni u kakvoj su ulozi autsajdera bili uoči utakmice, a kako je na kraju utakmica završila. I sad ne idu na AEK, nego na Nou

Ne računajući sezonu 2010./11. kad se preko rumunjskih Dinama Bukurešta i Uniree posljednji put plasirao u europsku jesen (Europska liga), Hajduk je ove sezone dobio možda i najlakši ždrijeb u povijesti kluba kad govorimo o kvalifikacijama europskih natjecanja. Međutim ni ovu priliku nije uspio iskoristiti.

Bili su veliki favoriti protiv Ružomberoka, a onda bi u play-offu igrali protiv armenskog Noe koji je iznenađujuće srušio AEK. Velika bi to bila prilika, ali...

U dvije utakmice Hajduk nije Ružomberoku zabio nijedan gol. U Slovačkoj su odigrali jednu od najlošijih europskih utakmica zadnjih godina, koja je završila 0-0, a u uzvratu su već u sedmoj minuti bizarnim autogolom Šarlije šokirali i sebe i svoje navijače. Zatim su napadali, stvarali šanse, gađali vratnice, Fruhwald je bio zaposlen, ma nema što nisu radili, od Livaje preko Sahitija, Trajkovskog, Sayanga i Pukštasa. Rakitić je izvodio svaki korner i svaki put je bilo opasno. Statistika udaraca na poluvremenu kaže 15-1 za Hajduk, a u drugom poluvremenu kad su trebali još jače navaliti, popustili su. Nije da nisu napadali, morali su, ali konkretniju šansu nisu stvorili. Tko zna hoće li se ikad više ponuditi ovakva šansa za plasman u europsku jesen.

"Danas ništa nije išlo na našu stranu, nogometni bog danas nije bio na našoj strani. Tu se ne može ništa, postoje takvi dani, vidi se želja i dogode se takvi dani. Trenutno je 15. kolovoza i dečki se trude, pokušat ćemo bolje, zaslužili smo više", rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso.

Slovački mediji su u transu. Očekivano. I sami su bili svjesni u kakvoj su ulozi autsajdera bili uoči utakmice, a kako je na kraju utakmica završila. I sad ne idu na AEK, nego na Nou.

"Momčad predvođena talijanskim nogometnim velikanom, čija je ukupna vrijednost 50 milijuna eura, nije bila dovoljna. Ružomberočani su mogli poljubiti ruke i noge vrataru Tomášu Frühwaldu. Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube na ambicioznom momčadi iz Slovačke", piše Sportnet.

"Prvorazredna senzacija, Ružomberok eliminirao Hajduk! 'Hrvatska momčad kiksala je protiv Ružomberoka unatoč tome što je prema portalu Transfermarkt kadrovska vrijednost gotovo deset puta veća od protivnika", objavio je Športweb.

Naši mediji su se pak ovih dana raspisali o Ivanu Perišiću. Gattuso ga je udaljio iz momčadi i dosta vremena i intervjua je bilo potrošeno na njega, no u ovom slučaju to nije opravdanje jer su Splićani pokazali da njegovim odlaskom nisu opterećeni. Odigrali su savršeno poluvrijeme, savršenije ne može, ali jednostavno ništa nije htjelo u gol. Sad je fokus na utakmicu s Varaždinom koja slijedi u nedjelju u 18 i 50.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije