Vjera ispred sporta

Musliman iz Bordeauxa ne želi igrati u Izraelu

Nogomet
15.12.2009.
u 08:15

– Ne želim igrati s Izraelcima ni u Izraelu, pa i po cijenu da me doživotno kazne! Ja sam musliman i moja načela ne dopuštaju mi da igram u cionističkoj zemlji u kojoj svaki dan ubijaju nedužne Palestince! – izjavio je marokanski nogometaš Marwan Al Shaqab, jedan od najboljih igrača francuskog prvaka Bordeauxa.

Iako je Al Shaqabovo obrazloženje zbog kojega je odbio putovati u Izrael, gdje je s izraelskim Makabijem prošli utorak trebao odigrati zadnje kolo Lige prvaka, u arapsko-islamskom svijetu izazvalo oduševljenje, čelništvo Uefe razmišlja o velikoj kazni. Spreman na Uefine sankcije, marokanski je nogometaš izjavio:

– Nisam samo nogometaš nego i čovjek! (hhd)

Ključne riječi

Komentara 5

FO
formulas
14:14 15.12.2009.

.... a ti kao ANTIKOMUNIST znas sta je tolerancija.... ...lik je odbio da igra utakmicu i zbog toga ga moze kazniti samo njegov maticni klub (kao poslodavac)... UEFA nema nikakvog prava bilo sta uciniti jer nije prekrsio bilo kakvo pravilo.... ...njegovi razlozi su pogresno sroceni...islam ne zabranjuje konkat sa Jevrejima...ali njegovo je pravo da odabere hoce li s nekim otici na kafu.. odigrati utakmicu ili nesto slicno....

DO
domingo1981
11:11 15.12.2009.

toliko o sportu, vijeri i politici...

BU
bubaclex
11:55 15.12.2009.

iako sam u pravilu češće na strani Palestinaca, ovo je predebilno i tip zaslužuje suspenziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije