NAJBOLJI JE

Na Maksimiru već trljaju ruke: Najboljeg igrača Dinama uspoređuju sa slavnim Englezom

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.08.2024.
u 18:45

On je dakle, na vrhu popisa onih koji najviše odgovaraju Bellinghamovom profilu. Ako u obzir uzmemo da je Bellingham jedan od legitimnih kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, ovo je veliko priznanje za Dinamovu desetku

Da je Martin Baturina veliko nogometno ime u nastajanju, već je svima poznato. No, nakon najnovije "nagrade", stvar je otišla na još jednu višu razinu. Naime, nogometni opservatorij CIES (International Centre for Sports Studies) uvrstio je ofenzivca Dinama na sam vrh, na prvo mjesto igrača koji najviše nalikuju Realovoj zvijezdi, Englezu Judeu Bellinghamu.

U njihovom ovotjednom istraživanju koristili su se igračima mlađim od 25 godina koji su najsličniji suigraču Luke Modrića. U kalkulacijama su igrači iz najjačih 66 liga na svijetu, a predvodi ih upravo Baturina.

On je dakle, na vrhu popisa onih koji najviše odgovaraju Bellinghamovom profilu. Ako u obzir uzmemo da je Bellingham jedan od legitimnih kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, ovo je veliko priznanje za Dinamovu desetku. 

Podsjetimo, Baturina je trenutno najvrijedniji igrač Dinama i cjelokupnog HNL-a. Trenutno ga Transfermarkt odmjerava na 20 milijuna eura, a prošle je sezone u 32 nastupa zabio pet golova i ostvario osam asistencija. Toj se brojci približio već u prvom kolu ovosezonskog HNL-a, budući da je protiv Istre asistirao za čak tri Dinamova gola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije