PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Dinamo je favorit, ali papir i imena ne znače puno. Jakirović komentirao neugodnog protivnika

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
16.08.2024.
u 08:00

Qarabag se prema Transfermarktu procjenjuje na 17,98 milijuna eura, momčad punih 16 godina vodi Gurban Gurbanov

Nogometaši zagrebačkog Dinama saznali su protivnika u play-offu Lige prvaka. Igrat će tamo momci Sergeja Jakirovića protiv Qarabaga, koji je u 3. pretkolu izbacio Ludogorec. U prvom susretu u Bakuu upisali su poraz 1:2, ali u uzvratu su pokazali pravo lice i svladali bugarskog prvaka s čak 7:2.

Ima iskustva igranja u Europi

Dokazali su time da nisu bezazlena momčad, ali isto tako nisu ni nesvladivi. Prema Transfermarktu procjenjuje im se vrijednost od 17,98 milijuna eura, a usporedbe radi Dinamo vrijedi 72,75 milijuna eura.

Qarabag ima iskustva u Ligi prvaka, igrao je u sezoni 2017./18., a zadnji put do playoffa dogurao je u sezoni 2022./23. Svoj europski put prošle sezone završili su u 1/16 finala Europske lige, gdje su namučili Bayer Leverkusen. U zadnjih 11 godina u čak 10 navrata bili su prvaci Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluju u grupnim fazama europskih natjecanja.

GALERIJA Đoković uživao na jahti u Hrvatskoj, a čovjek pokraj njega je gnjusnim potezom šokirao javnost

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
1/8

Zanimljivo, momčad s klupe vodi Gurban Gurbanov, koji je u ulozi glavnog trenera punih 16 godina, točnije od 5. kolovoza 2008. godine. Sada je bio zadovoljan nakon predstave protiv Ludogoreca:

– Čak i da smo izgubili dvoboj, uživao bih u njemu. Ludogorec igra stilom koji nam ne paše. No uspjeli smo se vratiti. Razgovarao sam na poluvremenu s igračima, rekao sam im da moramo do kraja utakmice igrati što mirnije. Kontrolirali smo ostatak dvoboja. Ovo je Qarabag kakav želim, moj i azerbajdžanski Qarabag, rastemo kao klub, karakterniji smo i zato je ovaj triler otišao na našu stranu – rekao je pa koju rečenicu posvetio i novom protivniku – Dinamu:

– Tek sad ćemo analizirati Hrvate, dosad smo bili fokusirani na Ludogorec. Znamo da je pred nama predstavnik velike nogometne zemlje, moramo ga dobro upoznati. No svjesni smo da nas u doigravanju čeka dosad najjači suparnik, ozbiljniji, iskusniji, dinamičniji i kvalitetniji od svih s kojima smo ovoga ljeta igrali. Moramo se dobro pripremiti, imamo potrebno iskustvo, bit će nam ovo treći nastup u doigravanju za Ligu prvaka.

Qarabag je prokomentirao trener Dinama:

– Ludogorec je imao utakmicu u svojim nogama, ali greškama su vratili Qarabag u igru. Meni je od početka Qarabag bolja momčad, organiziranija, taktički bolje stoji na terenu, brzi su, opasni, tehnički dobri. Moramo se dobro pripremiti za obje utakmice, da smanjimo njihove vrline na najmanju moguću mjeru. Nadam se da ćemo pomoću publike doma ostvariti prednost za uzvrat – kaže Jakirović čija momčad za ulazak u elitno klupsko natjecanje igra protiv Qarabaga 20. kolovoza, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana poslije.

Dinamo u tu utakmicu ulazi kao favorit i sve osim prolaska bit će pravo iznenađenje. Motiv nije samo Liga prvaka već i financijska injekcija koja dolazi.

U slučaju poraza od Qarabaga Dinamo ima zagarantirano igranje u skupinama Europa lige pa isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od Uefe. No uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će oko 35 milijuna eura.

Na vratima im je Hrvat

Sve ćemo vidjeti kada utakmica krene s prvim sučevim zviždukom sljedećeg tjedna. Do tada Dinamov stožer ima vremena za analizu protivnika. Ono na čemu će se bazirati jest njihov najvrjedniji igrač Brazilac Juninho (dva milijuna eura), zatim najbolji ofenzivni veznjak Yassin Benzia, koji je alžirski reprezentativac, a lani je došao iz Dijona. Ima iskustva igranja u Lilleu, Lyonu, Olympiacosu, Fenerbahčeu... Tu je i 32-godišnji krilni napadač Abdellah Zoubir, koji je i kapetan momčadi.

Na vratima Qarabaga je Hrvat Fabijan Buntić. On je karijeru gradio u Inglostadtu, a prošle sezone proveo je u Portugalu, u Vizeli. U momčadi im je i igrač kojeg smo gledali u HNL-u, Marko Vešović s Rijekom je bio prvak Hrvatske... Ipak, papir i imena ne znače puno, teren će pokazati forme.

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije