Ante Čačić krenuo sa sedam juniora

Nakon potresa u Dinamu: Čačić pripreme počeo sa sedam juniora, vraća se i mladi reprezentativac

Zagreb: GNK Dinamo započeo pripreme za nastavak sezone
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
14.12.2022.
u 23:20

25 igrača Dinama krenulo je u pripreme za drugi dio sezone, reprezentativci se priključuju 2023.

Dvorske borbe u Dinamu nastavljaju se, bitka za to tko će imati veći utjecaj tek treba dobiti svoj rasplet. Zasad je u dvoboju Zdravko Mamić – Krešimir Antolić u vodstvu Mamić, ali ta će utakmica trajati još neko vrijeme. Mamić je dobio većinu u Skupštini, no član Uprave plavih Krešimir Antolić koji je zapravo preuzeo ulogu prvog klupskog operativca, pokušat će u sljedećim rundama steći prednost.

Razgovor Peras i Čačića

U Dinamu već imaju i spremnu zamjenu dobije li na kraju Antolić otkaz, uz Vlatku Peras i Amru Peternel kao treći član mogao bi uskočiti nekadašnji predsjednik skijaškog saveza Srećko Ferenčak. No to ovisi o raspletu spomenutih borbi. Nakon te burne Skupštine koja je Izvršnom odboru kluba poslala prijedlog za Antolićevo razrješenje vidjeli smo da na domjenku plavih razgovaraju predsjednica Uprave Vlatka Peras i trener te privremeni sportski direktor Ante Čačić. Ne vjerujemo da su pretresali igrački kadar plavih, tema im je prije mogla, a možda i trebala biti – kako će se turbulencije u klupskom vrhu odraziti na momčad.

14.12.2022., Zagreb - Stadion Maksimir, GNK Dinamo zapoceo pripreme za nastavak sezone. Ante Cacic, Roy Ferencina Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Naime, plavi su danas započeli s pripremama za drugi dio sezone. Naravno, taj prvi radni dan nije bilo naših reprezentativaca, Dominik Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić i Josip Šutalo još će u subotu pokušati dohvatiti broncu s našom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Preskočit će oni još radnih dana u Dinamu jer, kad se u nedjelju i vrate u Zagreb, ići će na zasluženi odmor. Može se očekivati da će se plavima priključiti tek u 2023. godini. Nešto prije trebali bi im se priključiti Sadegh Moharrami i Stefan Ristovski koji su dobili pokoji dan više za odmor. Moharrami je bio na SP-u s Iranom, a Ristovski je u sastavu Makedonije igrao prijateljsku utakmicu.

Naime, Ante Čačić će s plavima raditi u Zagrebu sve do uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Plavi će te dane moći provesti sa svojim obiteljima, a onda će se 3. siječnja preseliti u svoju, posljednjih godina uobičajenu bazu u Rovinju. Trener Čačić na prvom je treningu imao 25 igrača, priključen je i dio mladih igrača – vratar Krkalić, stoperi Živković i Gurlica, vezni Vrbančić, Lukanić i Brkljača, te ljevokrilni Rukavina. Sigurno je da će Rukavina i Brkljača proći kompletne pripreme s prvom momčadi, a ostali će biti 'unutra' dok se ne priključe reprezentativci.

14.12.2022., Zagreb - Stadion Maksimir, GNK Dinamo zapoceo pripreme za nastavak sezone. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Igrački kadar uglavnom je definiran, ne bude li nekakvih prodaja koje su nakon SP-a moguće. Zanimanja za Livakovića, Petkovića i Oršića ima, no pitanje je hoće li doći konkretne ponude i hoće li one zadovoljiti i igrače i Dinamo. Zasad je iz Dinama otišao Emir Dilaver (Rijeka), tamo će biti s još dva Dinamova igrača koji su posuđeni momčadi Sergeja Jakirovića, Antoniom Marinom i Denijem Jurićem.

Vraća se Boško Šutalo

Tako su Čačiću, uz sedam spomenutih mladih igrača, na raspolaganju bili sljedeći igrači: Zagorac, Nevistić, B. Šutalo, Theophile, Perić, Lauritsen, Štefulj, Bočkaj, Ljubičić, Ademi, Ivanušec, Baturina, Mišić, Bulat, Menalo, Špikić, Emreli i Drmić.

Lijepo je vidjeti da je u kadru Boško Šutalo koji se vraća nakon teške ozljede koju je zadobio još u kolovozu na utakmici u Šibeniku, a riječ je o lomu gležnja i puknuću ligamenata, no on će se tek postupno uključivati u rad, bez forsiranja, pa je tako i danas radio posebno.

Video - Pranjić na rubu suza: Treba reći jedno ime. On je najveća priča SP-a, svima očitao lekciju života

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije