MORA SE ODLUČITI

Napadač Dinama: Dalić je zainteresiran, ali još ne znam hoću li odabrati Hrvatsku

Rijeka: 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Orijent 1919 - Dinamo
Goran Kovacic/PIXSELL
02.10.2021.
u 17:05

- Razgovarao sam s oba trenera i obojica su jako zainteresirani. No, još nisam donio odluku. Moram sjesti i razmisliti jer moja budućnost i čitava karijera ovise o tome - rekao je Jurić

Napadač Deni Jurić (24) ovo je ljeto došao u Dinamo i dojam je da se sjajno snašao. Plavi su u njemu dobili klasičnog napadača drukčijeg od Brune Petkovića, igrača koji neće okolišati kad je blizu suparničkom golu.

Jurić je trenutačno ozlijeđen zbog čega Damir Krznar ne može računati na njega, no ovaj bi napadač trebao biti u najužim planovima trener u budućnosti.

Jurić iza sebe ima zanimljiv nogometni put. Rođen je u Australiji, no odrastao je u Hrvatsku i igrao za Hajduk, Solin, Sesvete, Rudeš, Šibenik... Nastupao je za hrvatsku U19 reprezentaciju, a onda i za izabranu U23 izabranu vrstu Australije. Stoga se postavlja pitanje za čiju bi seniorsku reprezentaciju mogao igrati.

- Razgovarao sam s oba trenera i obojica su jako zainteresirani. No, još nisam donio odluku. Moram sjesti i razmisliti jer moja budućnost i čitava karijera ovise o tome - rekao je Jurić za australski FTBL.

Otkrio je i što su mu u razgovoru rekli izbornici Zlatko Dalić i Graham Arnold.

- Obojica su mi rekli da idem tamo kamo me vodi srce - kaže Jurić i dodaje:

- Ranije sam razmišljao o tome da Australija bude moj prvi izbor. No, s obzirom da je Hrvatska zainteresirana, to je zaista teško. Radi se o tome da izabereš državu za koju ćeš se osjećati najugodnije igrati i za koju ćeš davati 100 posto.

Ispričao je i kako mu je u Dinamu.

- Ovo je nešto drugačije, kvaliteta i brzina igre mojih suigrača su izvanredni. To je za mene drugi svijet. Ovdje su velika očekivanja, ali sam optimist. Ne bih imao ništa protiv 10 do 15 golova u prvoj sezoni - rekao je Jurić.

>> Pogledajte i emisiju s Nikolom Jurčevićem

Ključne riječi

Komentara 14

JA
jarac123
17:54 02.10.2021.

Tko god se razmišlja gdje da igra, nije za našu repku. Samo on koji odmah jasno i glasno se odluče za Hrvatsku su oni pravi.

KJ
kjlćllk
19:07 02.10.2021.

ako moraš razmišljati, nemoj, odi samo....

MA
Marsi
23:31 02.10.2021.

E moj Deni, ako ti jos ne znas dali ces odabrati Hrvatsku,onda nemas nase srce. Takve svrstavano u red sa onim Kalinicem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije