LA LIGA

Napadač vatrenih s klupe gledao poraz svoje momčadi u prvenstvu, Žuta podmornica preokrenula

Reprezentativac Ante Budimir pozitivan je na koronavirus
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
31.12.2022.
u 19:05

Sociedad je poveo u 22. minuti golom Braisa Mendeza, a pobjedu domaćina potvrdio je Alexander Sorloth u 64. minuti. Tri boda je osvojio i Villarreal pobjedom 2-1 protiv Valencije okrenuvši rezultat.

U susretu 15. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Sociedad je pobijedio Osasunu sa 2-0, a za goste nije nastupio hrvatski reprezentativac Ante Budimir. Sociedad je poveo u 22. minuti golom Braisa Mendeza, a pobjedu domaćina potvrdio je Alexander Sorloth u 64. minuti. 

>> Dalić: Meni godi ova pažnja ljudi, ali ja ću ostati isti kakav sam bio i prije 5 godina

Tri boda je osvojio i Villarreal pobjedom 2-1 protiv Valencije okrenuvši rezultat. "Šišmiši" su poveli u 21. minuti golom Edisona Cavanija, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Samuel Chukwueze. Pobjedu "Žutoj podmornici" donio je Juan Marcos Foyth u 88. minuti.

U prvom subotnjem susretu Barcelona i njezin gradski suparnik Espanyol odigrali su 1-1. Bila je to utakmica sa čak 15 žutih i dva crvena kartona.

Barca je povela već u sedmoj minuti golom Marcosa Alonsa. Domaćin je u nastavku susreta imao puno više od igre, ali je u kaotičnom nastavku ostao bez pobjede. Sudac Mateu Lahoz dosudio je kazneni udarac za goste u 73. minuti kojeg je uspješno realizirao Joselu. Potom se na terenu nekoliko puta "zakuhalo". Posebno "vatreno" je bilo od 74. do 80. minute kada je sudac pokazao ukupno devet kartona, pri čemu i dva crvena.

Zbog nesportskog ponašanja Jordi Alba je isključen u 78. minuti, a dvije minute kasnije na "hlađenje" je morao i gostujući veznjak Vinicius Souza.

Barcelona je godinu zaključila na prvom mjestu sa 38 bodova koliko ima i Real Madrid na drugoj poziciji. Real Sociedad je skočio na treće mjesto sa 29 bodova, dok je Atletico Madrid četvrti sa 27 bodova.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije