IVICA O NATKU

''Natko je favorit iz sjene, pad ga nije nimalo zastrašio!''

Ivica Kostelić
Dražen Brajdić
21.02.2010.
u 12:56

- Važno je imati prihvatljiv zaostatak u spustu i onda će u slalomu biti obračun. A prihvatljivo bi bilo zaostati do minutu i pol – kaže Ivica

– Tata će postaviti zahtjevniji kombinacijski slalom od dosadašnjih. To je jedina prilika za nas slalomaše – rekao nam je Ivica Kostelić.

Odlazeći na Olimpijske igre, Ivica Kostelić kazao je kako vjeruje da se Hrvati iz Vancouvera neće vratiti bez medalje. Onu jednu, "obveznu", osvojio je, neočekivano, biatlonac Fak, a sada je na redu disciplina u kojoj su prognostičari na postolju vidjeli skijaša u kockastom.

Neće biti iznenađenja

I dok konkurenti kao glavnoga favorita gledaju upravo Kostelića, on pak govori da ni Natko nije bez izgleda za postolje:

– Ne mogu reći da je Natko top favorit, ali je svakako u drugoj liniji onih koji su izgledni za odličje. Raich, Zurbriggen, Ligety, Miller, Svindal, Defago. Jedan od njih vjerojatno će pobijediti. Ne vjerujem da će biti velikih iznenađenja.

Iznenađenje, neugodno, bilo bi kada bi Ivica ostao podalje od postolja.

– Važno je imati prihvatljiv zaostatak u spustu i onda će u slalomu biti obračun. A prihvatljivo bi bilo zaostati do sekundu i pol. Doduše, za Bodeom Millerom bio bi to prevelik zaostatak, kod drugih brzinaca to je dostižno.

Koliko će brzinci biti dostižni, ovisit će i o tomu kako će Ante Kostelić postaviti kombinacijski slalom.

– Konfiguracija terena nije teška, no postavljanje će biti zahtjevnije nego na prijašnjim kombinacijskim slalomima. To je jedina prilika za nas slalomaše jer se vozi kompletan spust i to u ranim satima, kada ima dovoljno hlada, što daje veliku prednost spustašima.

Pitamo Ivicu je li se dogovarao s ocem? Je li mu izrazio svoje želje kad je o stazi riječ. – Ne, samo mi je rekao koje će kombinacije postaviti, njih smo i malo trenirali na posljednjem treningu. Otkako je na posljednjem Svjetskom prvenstvu osvojio broncu, Natka Zrnčića Dima mnogi drže favoritom iz sjene.

– Svindal i Miller su u sjajnoj formi. Slalom će biti igra postavljanja, startnog broja, izvedbe, vremenskih prilika...

Premda je u superveleslalomu pao, na sreću, bez posljedica, Natko je nakon utrke bio puno bolje volje nego nakon spusta.

Mogu dobro skijati

– Ne želim se oneraspoložiti zbog jednog lošeg rezultata. Idem dalje jer znam da mogu dobro skijati. U superveleslalomu nisam prošao, no idem na ostale discipline.

Zar ga vratolomni pad neće zastrašiti?

– Uznemiren sam bio samo u onim trenucima dok se nisam zaustavio u mreži, dakle pola sekunde, sekundu, i dok nisam shvatio da je s koljenom sve u redu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije