MOGLI BI SE IZNENADITI

Navijači Seville potpuno podcijenili Dinamo: Bit će to dvije jako lagane utakmice!

Foto: Reuters
1/4
14.12.2021.
u 12:10

– Sevilla bi se trebala osjetiti superiorno i na svom terenu i u gostima u tom ogledu te ne bi trebala imati problema pri izbacivanju hrvatskog sastava iz Europske lige – izvijestile su novine Marca

Navijači Seville i španjolski mediji uvjereni su kako će Andalužani eliminirati zagrebački Dinamo u šesnaestini finala Europske lige, premda klupski direktor upozorava kako je hrvatski prvak iskusna momčad s kvalitetnim pojedincima.

– Dinamo je stalni sudionik europskih natjecanja, momčad koja naizmjenično sudjeluje u Ligi prvaka i Europskoj ligi – rekao je Sevillin sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao Monchi.

– To je iskusna momčad koja je prošla zahtjevnu skupinu u kojoj su bili West Ham, Genk i bečki Rapid. U posljednjoj utakmici za prolaz su upisali pobjedu na gostovanju kod West Hama – dodao je u razgovoru za radijsku postaju Marca.

>>> Put Mislava Oršića prema nogometnim vrhovima

No njegove riječi nisu utjecale na navijače u Sevilli, presretne što će 17. veljače ondje gostovati Dinamo prije uzvrata tjedan dana kasnije.

– Sevilla će to uvjerljivo dobiti – rekao je jedan sredovječni muškarac u videu objavljenom na nogometnom portalu El Desmarque.

– Imali smo sreće u ždrijebu, to je očito. Sevilla će lako proći dalje. Uostalom, ona je kralj ovog natjecanja – dodao je drugi navijač.

Sevilla je Europsku ligu osvajala 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020. godine.

Jedan prolaznik je dodao:

– To će biti dvije jako lagane utakmice za Sevillu. Ako to ne dobije, nikoga neće.

Foto: Reuters

Sevilla je slavila protiv Dinama 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka 4:0 i 1:0, a od hrvatskih klubova igrala je još protiv Rijeke godine 2014. u Europskoj ligi kada je u gostima odigrala 2:2, a kod kuće pobijedila s 1:0.

Španjolski mediji smatraju kako je momčad sa stadiona Ramón Sánchez Pizjuán veliki favorit protiv plavih.

– Sevilla bi se trebala osjetiti superiorno i na svom terenu i u gostima u tom ogledu te ne bi trebala imati problema pri izbacivanju hrvatskog sastava iz Europske lige – izvijestile su novine Marca.

Konkurentski list AS naveo je kako je "Dinamo Zagreb i više nego pogodan suparnik da Sevilla nastavi svoj put u natjecanju za koje je posebno vezana i čije se finale ove sezone igra na njenom stadionu".

– Ali govorimo o utakmicama koje se igraju tek za dva mjeseca, a ispred nas je još i zimski prijelazni rok, pa zaključci koje donosimo sada ne moraju vrijediti tada – upozorio je Monchi.

– Puno je okolnosti koje mogu utjecati na ishod tih susreta – dodao je.

9.12.2021., Olimpijski stadion, London, Engleska - UEFA Europska liga, skupina H, 6. kolo, West Ham - GNK Dinamo.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Istaknuo je Dinamove igrače Mislava Oršića i Brunu Petkovića napomenuvši kako su "iskusni" i "poznati u europskom nogometu".

– To je momčad navikla igrati u Europi pa joj nimalo neće biti neobično odigrati te dvije utakmice sa Sevillom. Zakomplicirat će nam stvari – rekao je Monchi dodavši da mu se ne sviđa što je uzvrat u Zagrebu.

Sevilla je prilikom ždrijeba htjela izbjeći talijanske klubove Napoli i Lazio koji će igrati protiv Barcelone i Porta.

– Na prvu, vidjevši potencijalne suparnike, rekao bih da su svi podjednako teški. Vjerojatno je talijanske, Napoli i Lazio, trebalo izbjeći zbog imena, ali nikad se ne zna – zaključio je Monchi.

Ključne riječi

Komentara 8

BI
billynik
12:36 14.12.2021.

Nažalost to je istina, Dinamo nije ni 30 % od prošlogodišnjeg. Krznar je uspio u pola godine ono što nije uspjelo raznim mrziteljima Dinama godinama. Zanimljivo je kako je većina medija do jučer hvalila Krznara kao što i sad hvale Kopića i pobjedu u Londonu protiv druge ekipe West Hama i to zatvaranjem utakmice u 50. minutu drugog poluvremena. Takav nogomet Dinamo nikada nije igrao.

SI
sisavac
15:00 14.12.2021.

već je bilo takvih klubova.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
15:44 14.12.2021.

Pa kako to da su bili treći u skupini,a toliko dobri. Dinamo će sigurno dobro odigrati,a onda što dragi Bog da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije