RB Salzburg

Nedavno je zbog Hrvatske odbio Austriju, a sada je debitirao u Ligi prvaka

Foto: Privatna arhiva
1/2
22.08.2024.
u 13:14

Oliver Lukić (17) za RB Salzburg je odigrao posljednjih 20-ak minuta u 2:0 pobjedi protiv kijevskog Dinama

Oliver Lukić (17) odigrao je zadnjih dvadesetak minuta u dresu RB Salzburga protiv kijevskog Dinama u doigravanju za Ligu prvaka. Bio je to Lukićev debitantski nastup u ovom natjecanju i jasan dokaz kako ovaj mladi veznjak sazrijeva u igračkom smislu. Lukić je protiv Ukrajinaca u igru ušao u 69. minuti pri Salzburgovom vodstvu 2:0, što je bio i konačan ishod utakmice.

U vremenu koje je proveo u igri imao je četiri precizna dodavanja iz sedam pokušaja te oba dobivena duela, jedan u zraku, drugi na travnjaku. Izgubio je četiri lopte u susretu kojim se predstavio na europskoj pozornici.

Lukić je početkom ove godine izazvao dosta polemika u Austriji nakon što je odabrao igrati za hrvatsku reprezentaciju. A o toj odluci Lukić je komentirao:

- Uvijek se u mojoj kući navijalo za Vatrene. Odrastao sam s ocem, djedom i bakom te je bilo jasno gdje vuče emocija. Ipak, kada sam se suočio s time da moram birati, sjetio sam se jedne scene iz 2018. godine. Gledali smo polufinale SP-a, Hrvatska igra protiv Engleske, a mi u jednom lokalu u bečkom 16. okrugu, gdje su samo naši. Puno nas je tamo, svi navijamo za Hrvatsku a ja s ocem gledam i upijam. Svaki trenutak znam tog dana... I zabije Mandžo za 2:1 a ja završim na podu od euforije i suze u očima. Pogledam oko sebe, svi plaču. Od tog dana, samo mi je bio cilj zaigrati u tom dresu. Iako se treba kroz život voditi razumom, ovo je čista emocija i ponosan sam zbog svoje odluke... - rekao je prije nekoliko mjeseci za Germanijak. 

Otac Valentin odigrao je tu veliku ulogu. Naravno da je Oliver bio taj koji je odlučio, ali ispravan odgoj usmjerio ga je prema Vatrenima.
- Kada sam krenuo nastupati za mlade reprezentacije Austrije, bio sam malo nervozan jer smo obojica znali koja je moja želja. Međutim, on je bio taj koji me je držao na zemlji i punio me strpljenjem. Znao je da moram biti fokusiran i da će već doći prilika. I došla je... - pričao je nedavno Lukić.

Podsjetimo, lani ga je engleski Guardian uvrstio među 60 najtalentiranijih igrača u Europi do 17 godina. U međuvremenu se Lukić očito profilira u zaista jednog od najvećih talenata svog uzrasta, a za njega su već ranije zanimanje pokazali Juventus i dortmundska Borussia. 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
13:57 22.08.2024.

Dobro došao kući

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije