NOGOMET - DINAMO

Neka Abramović traži sredinu bez Ilije

23.12.2001.
u 00:00

* Volio bih da se Abramović jednom na velika vrata vrati u Dinamo i dokaže Iliji Lončareviću da je postao igrač. Sad je vrijeme da krenemo svaki svojim putem

ZAGREB - Slučaj Abramović definitivno je potresao Dinamove hodnike. Mladi napadač, nezadovoljan svojim statusom u momčadi, tražio je raskid ugovora, a svu krivnju za svoje neigranje sipao je na račun neobjektivnost trenera Ilije Lončarevića. Naravno, pogodilo je to Lončarevića, odlučio je progovoriti.

- To više nema smisla, ako on ne misli šutjeti, ne mislim ni ja. Vrijeme za kritike je isteklo, ne želim biti ničiji otirač. Vrijeme je da Domagoj potraži drugu sredinu u kojoj neće biti Ilije Lončarevića. Nikakva isprika neće pomoći, nismo mala djeca, moramo stajati iza svojih riječi i odluka - odrješit je Lončarević.

Ipak, Dinamov trener neće inzistirati na Abramovićevu raskidu ugovora, naprotiv.

- On je Dinamov igrač i Dinamo će odrediti gdje će Abramović igrati. Takva klauzula jasno stoji u ugovoru, kao i uvjeti pod kojima može otići. Bio je na popisu igrača koji se nisu dovoljno nametnuli, ali sam ga htio zadržati. Sam se skinuo s tog popisa.

Još se više otvorio, riječi su izlazile same od sebe.

- Ne treba Abramović stalno ponavljati da nisam dovoljno dobar trener za njega - ne samo on nego i svi drugi - ja sam u karijeri mnogim mladim igračima pomogao. A volio bih da se Abramović jednom na velika vrata vrati u Dinamo i dokaže Iliji Lončareviću da je postao igrač. Sada je vrijeme da krenemo svaki svojim putem.

Prisjetio se Dinamov trener jedne, ne tako davne Abramovićeve izjave.

- Svi su u svojoj karijeri prošli posudbe, i Marić, Bišćan, Šokota kalili su se po nižerazrednim klubovima, uostalom i Domagoj je lani došao u Sesvete, kako je rekao, samo zbog Ilije Lončarevića. Ne vjerujem da sam se u samo nekoliko mjeseci toliko promijenio na lošije, da sam sad postao najgori trener na svijetu.

Pričao je trener i s igračima.

- I njima je već dosta ovakvih pojedinačnih istupa, stalnih nezadovoljstava nekih igrača. Sve to loše utječe na atmosferu u svlačionicu, pa slične stvari više nećemo trpjeti, sankcije će biti radikalne. Nažalost, Abramović nije jedini, mnogi su naši mladi igrači slično odgajani, u mladosti su ih stalno uzdizali, a prikrivali su njihove mane. Svi misle da su Bogom dani. Priliku su imali svi, a nije svatko mogao postati standardan - zaključio je Lončarević.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije