MEDVJEDI STOPOSTOTNI

NHL Letang: Ovo mi je najdraži pogodak

Medveščak
Antonio Bronić/VLM
18.09.2009.
u 22:51

– Ovo mi je jedan od najdražih pogodaka u karijeri. Nikad nisam zabio ovako, u posljednjim sekundama – rekao je heroj Alan Letang.

Na led su kapale posljednje kapi znoja, 6000 fenomenalnih navijača u zboru su potrošile glasnice do kraja, pak je otišao na lijevu stranu, a kapetan Alan Letangh ‘priljepio’ na palicu, podignuo glavu, gledao je prazan prostor iznad vratara zmajčeka Maraclea, te sjajno odapeo, pogodio.

Za potpunu pobjedničku sinergiju igrača i navijača, za 1:0 Medveščaka protiv Olimpije. Za šesti bod u tri utakmice, za senzaciju EBEL lige. Samo Vilach je bolji, ali koliko vidjet ćemo u nedjelju u 18 sati, kada se iza Karavanki u austriji igra derbi dosadašnjeg djela prvenstva.

Kristanova 21 obrana
– Ovo mi je jedan od najdražih pogodaka u karijeri. Nikad nisam zabio ovako, u posljednjim sekundama – rekao je heroj Alan Letang.

Kanađanin je dokazao da s pravom nosi kapetansku vrpcu. Odradio je rudarski posao u obrani, a potom i presudio. A djeluje tako skromno, nitko ne bi rekao da je to igrač koji je igrao u NHL-u i kanadskoj reprezentaciji.

– Mogao bi dići nos visoko, ali on je skroman i jedan od najzaslužnijih za atmosferu u momčadi. Stalno nas bodri, na terenu i u svlačionici – kažu suigrači o svojem kapetanu.

– Ovo je pobjeda od svih nas, nisam samo ja heroj – skroman je Letang.

Osim Kanađanina, najzaslužniji za slavlje bio je vratar Medveščaka, Slovenac Robert Kristan sa 21 obranom.

– Nije to ništa, pa moj posao i jest da spašavam ekipu u trenucima kada nam nejde – kaže Kristan koji je već postao i ljubimac publike.

U 40. minuti dobio je svoje prve ovacije u Ledenoj.

– Oduševljen sam atmosferom u Zagrebu. Zbog njih želimo što više pobjeđivati. Idemo po pobjedu i u Vilach – zaključio je Kristan.

Mato nema predaje
Posebno emotivan trenutak dogodio se u 14. minuti. Gledatelji na zapadnoj tribini digli su u zrak dva dresa s brojem 14 i transparent Nema predaje. Podrška je to Mati Mlađernoviću, Medveščakovom braniču kojem su popucali ligamenti ramena u utakmici protiv Linza u nedjelju.

– Jako sam sretan zbog toga. Velik mi je to motiv za što brži povratak – rekao je Mlađenović koji će na led za mjesec do dva.

EBEL liga, 3. kolo:

Medveščak – Olimpija 1:0

Graz 99ers – Jasenice 4:0

Alba Volan – Vienna Capitals 2:4

Salzburg – VSV Villach 4:5

Redoslijed: 1. VSV Villach 6, 2. Medveščak 6, 3. Liwest BC Linz 5...

Ključne riječi

Komentara 3

SI
Slo_Istran
01:47 19.09.2009.

Traži je u Poljskoj!

ZU
zuba
23:07 18.09.2009.

Bar nesto dobro danas....

NJ
Njamanjam
00:19 19.09.2009.

Tražim je na karti,nema jeeeee... Slovenije, Slovenijeeeee.... Zig Zag, Medvešćak!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije