povratak

Ni forma, ni godine ne rade za Petrića, a želi u Brazil!

'Fulham\'s Mladen Petric (right) and Blackpool\'s Alex Baptiste (left) battle for the ballPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Martin Rickett/Press Association/PIXSELL'
22.01.2013.
u 20:27

Mandžo i Jela nedodirljivi, a Petrić (32) se mora pomiriti da ni kod Štimca neće biti u prvom planu. Ispred su čak i Kalinić i Eduardo...

Naravno da se izborniku Štimcu nema što zamjeriti – kad su mu za prijateljski susret s Južnom Korejom već ustupili Craven Cottage, nema smisla da jedan od samo dvojice Hrvata u Premiershipu, usto i igrač Fulhama, Mladen Petrić (32), sjedi na tribini.

No, je li Mladen doista još kapacitet koji može pomoći reprezentaciji? Može li se dogoditi čudo da Petrić doista izbori put u Brazil, kako je nedavno najavio u intervjuu za tjednik Max? Zvuči li vam to preoptimistično?

Podsjećamo, naime, da ni u danima životne forme, kada je Petrić u HSV-u zabijao kao na traci, kod Slavena Bilića nikada nije bio ni blizu naslovnih uloga. A gdje je Mladen Petrić danas? Niti je u obećavajućim godinama, a još manje u vrhunskoj formi.

Zaustavila ga ozljeda

Statistika kaže da je Mladen Petrić odigrao samo 15 utakmica za Fulham ove sezone, uz Kostarikanca Ruiza najmanje od svih napadača londonskoga kluba. Razlog je bila ozljeda, zbog koje je Štimcu i otkazao Makedoniju i Belgiju. No, Mladen je još uvijek drugi strijelac Fulhama (15. u Premiershipu), sa pet pogodaka, iza Bugarina Berbatova (7). Eto Štimcu još jednoga argumenta, uz onaj o domaćinu/vodiču na Craven Cottageu...

U Štimčevoj gesti prema Petriću nazire se dašak plemenitosti, jer ipak se radi o igraču koji je nokautirao Engleze na Wembleyu. Taj Mladenov projektil jedan je od najvećih trenutaka hrvatskog nogometa. No, izbornik mora biti svjestan i potencijalne zamke – Petrićev povratak, osobito ako nekim čudom eksplodira na Craven Cottageu, mogao bi poremetiti poredak u reprezentaciji.

Davno je bio Wembley

Mladen je velik igrač da bi se zadovoljio mrvicama i ako je već pozvan, očekuje i reprezentativni tretman – ali, kako uz nedodirljive Mandžukića i Jelavića? Je li Petrić spreman, kao i kod Bilića, za status trećeg, četvrtog ili petog napadača?

Mandžukić zabija, Jelavić igra odlično, Kalinićev adut su godine (25), Eduardov zasluge. A Petrićev? Od gola na Wembleyu prošlo je pet godina i dva mjeseca...

Ključne riječi

Komentara 5

LE
Leklek
22:38 22.01.2013.

dasovic manipulira statistikom. Zasto nije iznio kompletne podatke za svakog napadaca, broj pogodaka u broju odigranih utakmica. Ovo pristrano i navijacko novinarstvo nema veze s profesionalizmom

OB
-obrisani-
20:40 22.01.2013.

Alo strucnjaci zaboravljate da Petric igra u jednoj od najacih liga svijeta u odnosu na Kalinica i Eduarda koji se nisu bas tamo dokazali.Osim toga Kaliniceve godine mu ne daju za pravo da bude ispred Mladena.

GO
Gost
22:13 22.01.2013.

kalinić nije dostojan da mu čisti kopačke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije