SOCCEROSSI

Nicole Kidman promovira australsku kandidaturu SP-a

Nicole Kidman
Reuters
02.12.2009.
u 10:07

Australski nogometni savez (FFA) iznio je svoju prezentaciju za organizacijom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. i 2022. godine u Cape Townu.

Prezentacija je osim govora predsjednika FFA-a Franka Lowyja uključivala i brošure i kratak film u kojem je naratorica bila slavna australska glumica Nicole Kidman.

Prema riječima holivudske zvijezde Australija nudi “zabavno, opušteno i sigurno nogometno natjecanje”.

- Jedan od univerzalnih aspekata australske ponude je činjenica da sve te nabrojene faktore nudimo u paketu - rekao je Lowy.

Završna rečenica filma bio je snažan emocionalan apel Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) da izaberu upravo Australiju.

- Naša otočna domovina, najstariji kontinent na zemlji, nikad nije bila domaćin Svjetskog prvenstva. Bilo bi to Svjetsko prvenstvo kojim bi se svijet ponosio - rezimirala je Kidman.

Australskoj prezentaciji nazočili su predstavnici FIFA-ina izvršnog odbora Franz Beckenbauer, Jack Warner, Geoff Thompson, Reynald Temarii i Mohammed Bin Hamman.

Izvršni će odbor svoju odluku o domaćinu SP-a 2018. i 2022. obznaniti 2. prosinca 2010. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije