Hrvatskoj 11 medalja

Nika Karabatić sa samo 16 godina prvakinja Europe do 21, Hrvatskoj čak 11 medalja, Marjanu 100. odličje

30.09.2022.
u 10:35

S mlađeseniorskog Prvenstva Europe u Tirani, naši tekvondaši predvođeni izbornikom Tonijem Tomasom vraćaju se sa čak 11 kolajni (po tri zlata i srebra te pet bronci) a takav ulov se dosad dogodio još samo jednom i to 2009. na kadetskom Prvenstvu Europe u Zagebu

Na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe (U-21) što se održavalo u Tirani, hrvatski tekvondaši i tekvondašice osvojili su 11 medalja (tri zlata, tri srebra i pet bronci) što je spektakularan domet. A takvo što dogodilo se još samo jednom i to 2009. na kadetskom Prvenstvu Europe u Zagrebu. Inače, seniorski rekord je osam hrvatskih medalja, također s kontinentalne smotre.   

A ta berba odličja događala se pred očima očima seniorskog izbornika Tonija Tomasa, koji može biti i više nego zadovoljan s ulovom na ovom natjecanju. A zadovoljan je dvostruko, radi jubilarne 100. medalje kluba čiji je osnivač i mozak (Marjan) ali i radi perspektive hrvatskog tekvondoa.

Prvakinjama Europe postale su dvije cure iz Marjana, splitske tvornice medalja, Mila Mastelić (73 kg) i Nika Karabatić (53 kg) a prvak Starog Kontinenta je i njihov klupski kolega Paško Božić (preko 87 kg), vrlo talentiran borac s visinom košarkaša (205 cm) koji je bio taj koji je za splitsku tvornicu medalja izborio 100. odličje na velikim svjetskim natjecanjima (olimpijske igre te svjetska i europska prvenstva za sve uzraste).

.A poput Paška, fenomen za sebe je i Nika koja će tek za koji dan (3. listopada) napuniti 16 godina pa je evidentno da je doista riječ o novoj velikoj nadi hrvatskog sporta koja u svojoj riznici već ima pet mlađeuzrasnih odličja.

Bronce su osvojile njihove klupske kolegice Mia Tukić (49 kg) i Ivana Duvančić (53 kg) ali i tri cure iz zagrebačkih klubova, Lea Špehar (57 kg) iz Osvita, Nika Klepac (73 kg) iz Medvedgrada te Nika Kolarek (46 kg) iz Pantere.

U finale su se plasirale i dvije Zagrepčanke Nikolina Mesić (Jastreb, 73 kg) i Helena Kičema (Novi Zagreb, 62 kg) te vrlo talentirana Zadranka Ariana Oreč (67 kg, TK Zadar) no one su se morale zadovoljiti osvojenom srebrnom kolajnom i statusom doprvakinja Europe.

 

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije